Ще обгрижват почасово 80 самотни и болни хора в Троянско

80 самотни и болни жители на община Троян ще получат  почасови социални услуги в домовете си благодарение на проекта „Независимост и включване”, информира пиарката на Общината Маргарита Генкова. Спечеленият от Община Троян проект на стойност 164 989 лв.е по схемата за безвъзмездно финансиране „Помощ в дома” на ОП „Развитие на човешките ресурси, изпълнявана от Министерството на труда и социалната политика.

По проекта предстои да бъде създадено “Звено за социални услуги” към Домашния социален патронаж в Троян и неговия филиал във Врабево.  Всеки потребител ще бъде оценен в  дома си – от какви конкретни услуги се нуждае и за колко часа дневно. Условията за кандидатстване ще бъдат посочени допълнително.

Потребителите ще бъдат обслужвани от 5 социални асистенти, 10 домашни помощници и 8 домашни санитари. Един социален работник и един касиер-счетоводител  ще осъществяват координация на процеса по предоставяне на услугите, актуализиране на индивидуалните планове, остойностяване и събиране на дължимите такси от потребителите.

Предстои да с сключи договорът за безвъзмездна финансова помощ с  Управляващия орган на програмата – Агенцията за социално подпомагане.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.