Споделиха добри практики, свързани с ученето в зряла възраст

В рамките на  проект “ENLLНикога не е късно да се учим! Възможности за учене в зряла възраст”, Дружество „Знание” – София организира семинар в Троян за ръководители и експерти от организации, предлагащи обучение на възрастни над 55 години. По време на семинара участниците споделиха опита си в обучението  на възрастни и добрите практики, до които са се докоснали.  Друг акцент бе поставен върху концепцията за Учене през целия живот, както и възможностите за финансиране на дейности, свързани с учене в зряла възраст.

Събитието се проведе в зала Форум на читалище „Наука 1870 г.” , под патронажа на кмета на Троян  Донка Михайлова.

Проектът E-NLL – 504632-LLP-1-2009-1-BG-GRUNDTVIG-GMN е финансиран от програма LLP-Учене през целия живот, подпрограма Грюндвиг на европейската Комисия..

Проектът “ENLLНикога не е късно да се учим!”, представлява мрежа от организации с цел информиране  и подкрепа на  институциите, предоставящи възможност за обучение на възрастни над 55 години. Новите програми за Учене през целия живот предоставят нови възможности за учене в зряла възраст,  включително мобилности и доброволчество, които е необходимо да бъдат представени на по-широка аудитория от заинтересовани институции.

Мрежата E-NLL обединява 26 организации от 14 европейски страни, които са събрали над 150 добри практики в тази сфера. Те могат да дадат идеи за изграждане  на политики, подкрепящи и финансиращи  ученето в  зряла възраст, както и да помогнат на самите възрастни да се чувстват пълноценни граждани на европейската общност. По-подробна информация може да бъде намерена на http://www.enll.eu

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.