Чайна церемония може да покажат азиатци в Орешак

Японска чайна церемония, демонстрации на индонезийска батика на фона на източни национални танци, творби на индийски художници, полската изложба „Цветовете на европейската сол” са екзотичните идеи за международно участие във Великденската изложба на Националното изложение на занаятите и изкуствата в Орешак. Това се разбра след среща на троянския кмет Донка Михайлова и управителя на Орешашкото изложение Иван Чакъров с  с посланиците на Индия и Япония, Техни Превъзходителства Дивябх Манчанда и Цунехару Такеда, с втория секретар в посолството на Индонезия Дина Мартина, с директора на Полския културен институт Агнешка Кошчушко. Кметът Михайлова припомнила на индийския посланик, че през 1984 г., когато в Националното изложение се представили 23 държави, Индия е получила специалната награда,  а полският представител научил, че на последната международна изложба в Орешак – в 1988-а г., Полша е отличена с втора награда.

“Убедени сме,  че с участието си в ХХVІІ-та Национална изложба на занаятите “Орешак-2013”,  творците от различни държави ще подкрепят идеята ни за превръщането на Националното изложение в един международен  културен и духовен център – място за среща на различни култури и традиции, защото Троян заслужава да бъде опознат и обикнат от света”, убедена  Донка Михайлова.

Посланиците на Индия и Япония са приели поканите да бъдат гости на Троян и да участват в срещи с местния бизнес, съобщи Маргарита Генкова от Общинския пресцентър.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.