Чрез дестинация Троян ще се търси привличане на повече туристи

Чрез дестинация Троян ще се търси привличане на повече туристиСбъдва се една мечта – Дестинация Троян да е все по-атрактивна и привлекателна. Това каза кметът на Троян Донка Михайлова при официалното откриването на обновеното Национално изложение на художествените занаяти и изкуствата в Орешак на 11 май. Обновлението, за което предварително информирахме, е по проекта „Развитие на туристически атракции в община Троян” и е извършено от софийската фирма „Кадет Консулт”ООД. Управителят на Изложението в Орешак Иван Чакъров каза пред многобройните гости, че е създаден интегриран туристически продукт, който включва природни и културни забележителности от Троянския край. Националното изложение в Орешак е своеобразен културологичен мост, който чрез „живите занаяти” пренася традициите за бъдещите поколения. На откриването бе представен неколкоминутен рекламен филм за „старопланинската приказка” с красиви кадри от всички интересни места в общината. Филмът е озвучен с песен за Троян по стихове на Милена Нинова и изпълнена от Наско Стефанов, който също присъства на събитието. Тук бяха като официални гости посланикът на Полша в България, бившият областен управител Николай Нанков в качеството си на зам.-министър, областният управител Ваня Събчева, депутатите от ГЕРБ д-р Анатолий Йорданов и д-р Станка Лалева. Поканени бяха хотелиери и ресторантьори, майстори занаятчии, творци, както и всички, с чиито обединени усилия ще се превърне проектът в реалност, а мечтата не само децата да се докоснат до традициите, но и повече туристи по-дълго да остават на троянска територия, както каза кметът Михайлова, ще се осъществи. След официалната част имаше коктейл с интересни местни ястия, както и красиви фойерверки, заместващи ритуалното рязане на лента.

2 thoughts on “Чрез дестинация Троян ще се търси привличане на повече туристи”

  1. Г-жо кмет,как Троян става по привлекателна за половин България,при положение че при подстъпа към общината от южна посока (Беклемето),положението за поредна година е плачевно.И по важното,потенциално опасно за живота и безопасността на хората ползващи този път който е единствения и най-удобен.За финансовите ползи за обикновените хора в общината от това бизнеса да ползва този път няма нужда да се коментира.И ако ремонта на този участък от 10 км.не е в преките пълномощия на общинското ръководство,то всички негативи остават за сметка на бизнеса и хората решили да живеят в този иначе толкова красив град.Ваше задължение е да намерите решение на проблема в най кратко време,за което половин България ще ви е благодарна.

  2. Това с Бекмлемето е много голям проблем!!! Беклемето е изключително полезна връзка с южна България. Зимата има някаква писта – дето минава директно през пътя, което е ултра странно хахахахахаха. Явно нормалния бизнес няма значение откъде ще прекарва стоката си. Не могло да се чисти , много сняг имало…друг път.
    Лятото пък дупка до дупка… И после се чуват вопли- ауууууууу, оуууууууу няма бизнес, няма движение. Троян е отворен само за северна България. Ако някой мине през Шипка… но от Габрово до Трявна са 17 км.
    така че…. къде ли ще отиде туриста???
    Крайте ски и си купете луноходи за през лятото. И заповядайте в Трявна на на кафе на пясък и бяло сладко.
    Честито кмете. И благодаря че с дупките спирате тежките камиони, и бусове и така запазвате природата чиста.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.