Троян пръв в Ловешко по класацията на Дянков

Община Троян е на 40-то място по финансов рейтинг от всичките 264 общини в България според класация, изготвена от Министерството на финансите. Класацията е по оценки за  първото полугодие на 2012г. в съпоставка с 12 показатели за същия период на 2011 г.

За една година община Троян се е качила в класацията на финансовото министерство по стабилност с 64 места – от 104-то през 2011г. на 40-то през 2012 г. Това я поставя на І-во място сред общините в Ловешка област: община Угърчин – на 69-то място; община Тетевен – на 86-то място; община Луковит – на 110-то; община Априлци – 114-то; община Ябланица – 173-то; Летница – на 177-мо и община Ловеч – на 194-то място.

         Подреждането е направено по няколко критерия, които отчитат дела на собствените приходи в бюджета, доколко с тях може да се покриват разходите, какъв е процентът на заемите, дали общините харчат повече от това, което получават, показатели за финансова самостоятелност, финансова устойчивост, ефективност и др. Според министър Дянков приложената методика от показатели сама по себе си представлява механизъм и своеобразен инструмент за финансовото управление на общините.

Маргарита Генкова, Връзки с обществеността в Община Троян

2 thoughts on “Троян пръв в Ловешко по класацията на Дянков”

  1. Не знаех, че г-н Дянков е майстор на вицовете. След като самообяви България за финансов рай и остров на финансовата стабилност, с което втрещи цяла Европа, г-н Дянков се е заел да втрещи и последната малка част от българите, които все още носят глави на раменете си. Троян на 40-то, Ловеч на 192-ро място. Ура! Има само една малка подробност – Ловеч има глоби по наказания за 50-60 хил лева при над 100 млн евроинвестиции, докато Троян има близо 4 мил. глоби за евроинвестиции от 10-12 мил.лв. Всичко това, при близо 2 пъти по-голям бюджет на Ловеч и което е по-интересното – тези близо 4 мил. глоби, които Троян ще дава не на друг, а точно на г-на Дянков, представляват 70-80% от местните приходи на цялата община Троян за една година. Да, тези глоби от управлението на съпартиеца на г-н Дянков в Троян /г-н Акимов/ ще изплащаме в бъдеще време. Иначе сме фалирали още тази година. Но в бъдеще време ще дойдат и нови глоби. Докато държавата изпомпи и последната община, преди да загасим лампата. Тогава всички ще бъдем на първо място в цялата вселена по критериите на г-на Дянков. Разликата между държавната субсидия и местните приходи за Троян с всяка изминала година /поне за последните 5 години имам данни/ трайно се увеличава в полза на субсидиите и това дава възможност общия бюджет на община Троян да е приблизително константен. Получава се и следния парадокс на база горният пример. С едната ръка Дянков взема пари от местните приходи /глоби и наказания/, а с другата ти връща част от тях като субсидия. И колкото повече ти граби от местните приходи – толкова по-напред в класацията /неговата/ те слага. /Справка Ловеч и Троян/. Хитър Петър също товарил и използвал магарето си като паралелно с това го учил да не яде. И тъкмо научил магарето да не яде – то взело че умряло. Хитър Дянков прави същите опити. Опитните „магарета“ обаче са много щастливи, че са на 40-то място в класацията. Друго си е да бъдеш изпържен с усмивка на уста.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.