Троян в мегапроект за маркетинг и реклама на туризма в региона

С европари ще бъде финансиран проектът „Устойчиво развитие на туризма чрез ефективен маркетинг и реклама на разнообразни и атрактивни туристически продукти и услуги”, в който бенефициент е Община Ловеч, а партньори  Общините Троян, Летница и Априлци. Безвъзмездната финансова помощ – 100% от общо допустимите разходи по проекта, възлиза на 433 950 лв.

Основната цел е туристическият потенциал на региона Ловеч-Троян-Летница-Априлци да се превърне в туристически продукт за привличане на посетителски и инвеститорски интерес, да се подобрят имиджът, привлекателността и конкурентоспособността на територията.  По-конкретно е заложено да бъде създадена Регионална маркетингова стратегия за развитие на туризма и да се разработят туристически пакети. Нов момент е предвиденото GPS картиране, даващо възможност за разпространение на информация до огромен кръг потребители. GPS картата на региона ще бъде достъпна в глобалното интернет пространство, ще бъде вградена на сайтовете на общините партньори като онлайн карта. Ще бъде направен рекламен филм изработката на рекламен филм – „визитна картичка” на територията с обща продължителност 12 мин.+ 3 мин.трейлър към него. И двата продукта ще бъдат излъчвани в национални и регионални електронни медии и при участия в международни и местни туристически борси, изложения и т.н. Друг важен момент по проекта е изработването на рекламни и информационни материали – туристическа карта за район Ловеч-Троян-Летница-Априлци с обособено местонахождение на всички туристически обекти (8000 бр.); дизайн и печат на CD/DVD (3000 бр.); изработка на 3D макет на региона – 1 бр.; имиджова брошура (6000 бр.); туристически дипляни (10000 бр.); рекламно-сувенирна продукция (календари (1000 бр.), чаши (1000 бр.), магнитни поставки (4000 бр.)); флаш презентация – 1 бр.; информационни табели на входно-изходните точки на региона – 5 бр.; информационни табла – 50 бр.; указателни табели – 50 бр.; излъчени репортажи в чужди и национални медии – 4 бр. Освен това по проекта ще бъде организирана 3-дневна туробиколка с участието на български и чуждестранни журналисти, туроператори, пътнически агенти, автори на пътеводители, туристически сдружения, представители на институции, занимаващи се с туризъм, НПО и други, общо около 60 участници. Не е пропуснато участието в регионални, национални и международни борси, изложения и панаири – проектът ще постави началото на реализация на Регионален туристически панаир ”Красота-природа-здраве”. Идеята е всяка година домакинството да се сменя. Предвижда се панаирът да бъде 3-дневен, с най-малко 30 изложители.

–         Национални туристически изложения„Ваканция и СПА Експо” – София, Културен туризъм – Велико Търново, „ Уикенд туризъм” – Русе, „По пътя на слънцето”;

–         Международни изложения – MATKA – Хелзинки, Финландия, ITB – Berlin / Германия/, WTM – Лондон, Великобритания, МIТТ – Москва, Русия;

 

В подписаното партньорско споразумение между 4-те общини са регламентирани ясно задачите и отговорностите на всяка от тях.  Община Троян: да участва в  разработването на туристическите пакети (маршрути), ще съдейства при подготовката и разпространението на информационни и рекламни материали за туристическия район, ще излъчи свои представители за участие в регионални, национални и международни туристически борси, изложения и панаири; ще събира и подава необходимата информация за нуждите на изследванията на въздействието на осъществените маркетингови и рекламни дейности.

One thought on “Троян в мегапроект за маркетинг и реклама на туризма в региона”

 1. „Мега“проект за малко над 400 000 лева за 4 общини. Край нямат журналистическите изхвърляния и тъпи внушения. При една добра политика в туризма, съпътствана от добра организация, само община Троян трябва да събира толкова от туристическата такса/данък.
  Изоставането ни в сферата на туризма е отчайващо. Не случайно журналята превъзнасят изработването на реклами и информационни материали като огромен успех. Нещо, на което в нормалните европейски държави никой не обръща такова внимание, защото то е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО и СЪПЪТСТВАЩО функционирането на туристическата индустрия.
  А какво е туристическа индустрия в Троян – питайте специалистите от Атака Троян.
  *
  Няма как председателят на постоянната комисия по туризъм и околна среда да е пълен дилетант, отчайващо необразован по тези материи и без всякакви квалификации и да искате туризъм в Троян. А това е нещо много знаково!!!
  Колкото да се напъват журналята да произвеждат пара за свирката – както казват старите хора… „она козата си сака пръч“. 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.