В Троян под 60% от гласувалите са за АЕЦ

Референдум в Троян

Ето окончателните данни за резултата от вчерашния референдум по информация на РИК.

6.Троян

Брой на СИК 62

Брой на гласоподавателите според избирателни списъци – 29 921

Брой гласували – 6464 – 21,60%

Брой действителни бюлетини – 6404 – 99,07%

Брой на бюлетините с отговор ДА – 3832 – 59,84%

Брой на бюлетините с отговор НЕ – 2572 – 40,16%

Брой на недействителните бюлетини – 60 – 0,93%

Съпоставката с останалите общини в област Ловеч показва, че в Троянско са гласували толкова, колкото и в Тетевенско /процентно/, като повече хора от правоимащите са си дали труд да отидат до урните в Ловеч, Априлци, Угърчин и Ябланица, а под 20% са гласувалите в Луковит и Летница. Под 60% са отговорилите с ДА не само в Троян, но и в Априлци, където това са 57,92%. Най-голям процент искат нова атомна централа от гласувалите в Летница и Угърчин – над 70%.  В Троян е най-малък броят на недействителните бюлетини – под 1% само тук от 8-те ловешки общини.

Ето и средните резултати за областта:

Брой на СИК 261

Брой на гласоподавателите според избирателни списъци – 130 092

Брой гласували – 28 330 – 21,78 %

 

Брой действителни бюлетини – 27 892  – 98,45%

Брой на бюлетините  с отговор ДА – 17 510 – 62,78%

Брой на бюлетините с отговор НЕ – 10 382 – 37,22%

Брой на недействителните бюлетини – 438 – 1,55%

18 thoughts on “В Троян под 60% от гласувалите са за АЕЦ”

 1. Уважаема Galup, вашето заглавие е 100% МАНИПУЛАЦИЯ!!!
  Същото важи, ако бяхте написали: „В Троян едва 40% от гласувалите са против АЕЦ“.
  Едно време имаше виц за комунистическия печат, в който при победа на злия империалист над прекрасния представител на социалистическия лагер, медиите пишеха следното: „На проведеното първенство, представителят на социалистическият лагер зае почетното второ място, докато представителят на империализЪма се класира едва на предпоследно място“.

 2. Хубавото е, че в в деня на референдума в у-щето на г-н Стефан Мичев беше топло.Хубаво беше и това, че накрая пуснаха тока след като се разнесе миризмата на изгорели кабели.А как г-н Мичев изрина снега от двора самичък просто не е истина.Не човек, а снегорин.

 3. Хубавото е, че в деня на референдума в у-щето на г-н Стефан Мичев беше топло.Хубаво беше и това, че накрая пуснаха тока след като се разнесе миризмата на изгорели кабели.А как г-н Мичев изрина снега от двора самичък просто не е истина.Не човек, а снегорин.

 4. Резултатът беше предвидим, имайки предвид възрастовата група на гласувалите. Уви!
  И все пак, само 13% са за АЕЦ – това е окуражаващо!

 5. Няма такъв филм, колега
  60% от Българският народ каза „ДА“ !!!!!! на въпросът на Референдума
  40% от Българския народ каза „НЕ“ на въпросът на Референдума.
  А тези, които не са гласували – да са гласували! Никой не им е крив и никой не ги е спирал да се възползват от ГРАЖДАНСКИТЕ с права. Защото един Референдум е пряк ГРАЖДАНСКИ избор и гласуваш какво ти конкретно искаш, а не упълномощаваш някой друг и той да решава какво ти искаш.
  Най-добре е тези които не са гласували да уточнят и да се разберат кой народ представляват и на чия държава са граждани. Защото тези хора САМИ се САМОлишиха от българските си граждански права.
  Така че, колега Илиян, не се опитвайте да пробутвате тези хора към интелигентното и активната част от българското общество.
  По същата логика /ваша си логика/ само 8,7 % би следвало да са против АЕЦ. Разбира се, нито едното нито другото е вярно. Единственото вярно е резултатът от референдума – 60% ЗА и 40% НЕ.
  Няма трето, няма четвърто, няма присламчване на някакви си негласували към гласувалите. Да са гласували!
  Между другото, най-ниско интелигентната част и най-ниско образованата част от българското общество НЕ гласуваха на Референдума. Това е явно „нормално“, но и много показателно, защо България днес е в това жалко състояние.

 6. Колега,
  колкото и да не Ви се иска – „има такъв филм“ 🙂
  Искахте референдум – получихте си го. Събрахте 700 000 подписа за инициирането му – гласуваха ЗА едва 800 000. Колко по-ясно да Ви бъде заявено? Ами че този Ваш референдум „с клизма“ мотивира едва 20% активност. И всякакви изказвания в стил „нашата терца бие вашето петдесет“ сам разбирате (надявам се) че звучи пораженчески и смешно 🙂
  А интелигентността на гласувалите аз не мога да си позволя да коментирам, оставям го на Вас.

 7. Колега, факт е, че циганите и обитателите на изолираните и смесените райони масово не отидоха да гласуват. И покрай тях такива като вас, които сега се опитвате да се разграничите от тях – няма нужда, не сте по-различни. Дори по-лошо за такива като вас – онези поне НЕсъзнателно го направиха, докато вие – съзнателно.
  Знаете ли колко струвате и кой изобщо би ви обърнал внимание, ако не действаше този неадекватен закон за референдумите, където са сложени ограничителни прагове? Наясно ли сте, че при един демократичен закон за референдумите НЕгласувалите са някаква трета глуха и че никой не го интересува какви са и кои са.
  Сега ми се правите на значими само заради този лош и антиграждански закон.
  Ако сте били срещу АЕЦ – да сте отишли и да сте гласували с НЕ.
  Колкото е вярна тезата че негласувалите са били „против“, толкова е вярна тезата, че негласувалите са били „ЗА“.
  Активното население в една нормална държава определя нещата и дневния ред, ако ще да са и 5 %. Негласуващите са „мъртви души“. „Мъртъвците“ не ходят на референдуми!
  Лошото в България е, че точно „мъртъвците“ вдигат най-голям шум и гледат как да дърпат за краката активното население. Ако може и него да умъртвят.
  *
  На едни политически избори дори само трима души да отидат да гласуват – изборите се признават за законни, парламента се попълва с 240 депутата, /или пък президента законно е избран/, след което „избранниците“ обявяват българският народ за много мъдър!
  На един референдум, който е граждански избор и волеизлияние, ако отидат в същото време 1,5 милиона да гласуват /спрямо онези тримата гласоподаватели от политическите избори/ – референдумът се обявява за провален.
  Колкото тъпи и неадекватни вицове да ми разправяте – първо се информирайте поне малко, понамалете болшевишкия си плам и най-добре ще е тези номера да ги пробутвате на някоя вечеринка на герб и седерастията.
  Но, както писах в по-предния си постинг – нещата отново опират до определено ниво на интелигентност.
  *
  Предполагам разбирате /надявам се поне на такъв успех/ и няма как да докажете обратното – аз не критикувам тези с позиция „НЕ“ за Белене. Това е тяхно ПРАВО като активни ГРАЖДАНИ, което са изразили на Референдума и което е нормално за всяка правова и демократична държава.
  Колкото до „Мъртвите души“ – ако може да не се месят в работата на Гражданите и да си понамалят „децибелите“.

 8. Референдумът е нещо много хубаво!
  Във България липсва гражданското общество. Общество което е отговорно и само си решава проблемите!
  Това да не гласуваш означава, че сам и доброволно се отказваш от правата си!!!
  А можеш да гласуваш с ДА или с НЕ или да маркираш и двете и гласът ти да е невалиден, но да си гласувал!
  При нас хапването и риболовът са по важни от обществена позиция…

 9. „Колега“,
  (макар да се съмнявам да сме колеги) какво Ви кара да мислите, че не съм гласувал? Гласувах с НЕ още в 09:00 .
  Законът, добър или лош, е такъв, благодарение на Вашите партньори – комунистите.
  И да, уверен съм, че негласувалите са всъщност са повече ПРОТИВ, колкото и да не Ви харесва. Всички видяха, след рекламната Ви кампания, колко електорат успяхте да мотивирате 🙂
  Ако сте възмутен от липсата на гражданско общество и активност – недейте. Това бе единствения начин жалките ви 800 000 гласчета да се чуят.
  А колкото до нивото ми на интелигентност – съжалявам, но не мога да го принизя до толкова, че да ме разберете 🙂
  Бъдете здрав!

 10. „Колега“, съжалявам, но с това трябваше да почнете, че сте гласувал и за което ви поздравявам. Само че вие не пишете в горните постинги за %-та гласували с „НЕ“, а за тези които не са гласували, а го обвързвате и си правите някакви измислени %-ти с вота и резултата от гласуването на Гражданите в България. /твърде нисък интелект/
  Сега опитайте да надскочите нивото си на интелигентност и преди да квалифицирате и да правите обобщения, първо си отговорете сам на следните въпроси:
  1. Защо ЦИК регистрира 3 /три/ комитета които да мотивират „против“ и само 1 /един/, който да мотивира „ЗА“? На други „ЗА“ ЦИК отказа.
  2. Защо в нито една от онези 98% български медии, за които пише постоянно в европейския печат и доклади в ЕС, че обслужват върхушката около герб и Борисов – не публикуваха нито едно мнение, становище или информация от специалисти в енергетиката, учени, БАН, историци и прочие, а се натрапваше мнението САМО на политиците застъпващи дори и двете становища.
  3. Защо нито една медия не показа „кръглата маса“, която организира АТАКА за тези специалисти и учени, където те дадоха мнение и информация вътре от „кухнята“ на ядрената енергетика на България?
  4. Защо всички партии отхвърлиха законопроекта на АТАКА за промяна закона за Референдумите с премахване на онзи ограничителен и недостижим праг на гласуване, който обричаше референдума предварително на провал? Защо същите тези, които отказаха промяна в закона, след това бяха най-гръмогласни как референдума бил безсмислен щото щял да се провали?
  5. Защо всички партии отказаха предложението на АТАКА в този референдум да бъдат включени и други въпроси за решаване от гражданите? Защо същите тези след това бяха най-гръмогласни как се харчели безсмислени пари само за един въпрос, който даже бил предрешен /вж т.4/
  6. По най-вулгарен и безпрецедентен начин бе включено цялото правителство да агитира „против“, което е не само нарушение и признак на елементарно възпитание. Нещо повече – самият МП, като един долнопробен диктатор, си позволи да агитира хората да не гласували????? Безпрецедентна простащина! Но, както казва самият той – „аз съм прост и вие сте прости“. Може, но само за тези които са го послушали „как да гласуват“ и най-вече да не гласуват.
  7. и т.н.
  Въпреки тоталната манипулация и огромната разлика в броя на агитиращите субекти в полза на „НЕ“ на АЕЦ – резултатът от референдумът е 60:40 в полза на „ДА“ на АЕЦ.
  Май ви се спукаха твърденията кой кого и как мотивирал. Но, не е изненадващо! Някой ден може да ви просветне и да разберете защо е така.
  *
  „Колега“, проблемът ви е, че се опитвате да заобикаляте „логиката“ на събитията или ви е трудно да я разчетете. В какво сте били „убеден“ няма никакво значение. То е за ваша си консумация и хората на вашето ниво. Без да стъпвате на здрава логическа обосновка и фактология, всичките ви твърдения са от нивото „аз съм прост и вие сте прости“.
  Не ви укорявам за това, все пак вие сам трябва да решите дали да сеете картофи и да отглеждате добитък, както ви съветва любимият ви МП или нещо друго. Да ви припомня, че за картофите и добитъка не се изисква особен интелект.
  *
  Няма да ви укорявам, че квалифицирате гласовете на 800 000 граждани на България като… „жалки“. Нормално е за всеки нисък интелект да твърди подобно нещо.
  За разлика от вас, аз поздравявам онези 40% от гласоподавателите, които са гласували с „НЕ“ и уважавам вотът им!!!
  *
  п.п.1 В 20-те принципа на АТАКА, които са основополагащи за тази партия и на която се базира каузата на АТАКА, пише нещо за ядрената енергетика. Ако го прочетете и ако намерите някой да ви го обясни и разтълкува – сигурен съм, че подобна смехория за „партньори“, комунисти и пр., не бихте написал, както и други подобни смехории и брадати лъжи.
  п.п.2 Ако искате да си говорим за комунисти, нека да е под някоя друга статия, но, уверявам ви, при всички положения ще започна с др. Бойко Борисов, верният син на БКП, който в-к Работническо дело го даде за пример как предпочете да напусне ченгесарската школа в Симеоново, отколкото да хвърли любимата си членска книжка от БКП и да се деполитизира. Дори можем да си поговорим кой и как накара комуниста Борисов да се завърти като пумпал на 180 градуса и да тръгне срещу АЕЦ Белене. Вие пък може да ми обясните защо той ви е любимец и откъде идва това противоречие в думите ви. Всъщност – няма нужда. Нещата пак опират до интелекта и необходимото му ниво, от което поне да може да се усеща човек какво пише и говори…

 11. „Колега“,
  нали не трябва да се чувствам длъжен да Ви отговарям 🙂
  Останете си със здраве!
  P.S. Борисов не ми е любимец, незнам защо така си мислите…

 12. Не е въпросът в това, дали сте длъжен или не. Въпросът е по-скоро във възможността и способността ви да ми отговорите. .. „колега“ 🙂
  Няма значение и не е толкова важно.
  По-важното е какви изводи трябва да си направим от този първи референдум след 23 години/уж/демокрация и първата възможност след 23 години за реална проява на т.нар. гражданско общество в България.
  Лично за мен две неща са важни и показателни:
  1. Въпреки жестоките манипулации и откровени лъжи, въпреки „предизвестения провал“ на референдума, въпреки недопустимата демотивация на хората да отидат и да се възползват от гражданските си права, въпреки близо единия милион „мъртви души“ /други мъртви души/ в избирателните списъци за изкуствено снижаване %-та на вота – огромен брой хора отидоха и дадоха своя глас с резултат 60:40 процента в полза на АЕЦ. Циганите и циганизираните не гласуваха!
  2. След 23 години /уж/демокрация и пълноправно членство на България в ЕС – намери се един МП на име Борисов, който си позволи да нарежда на хората да не гласуват. Ерго, да се самолишат от гражданските си права!!! Умопомрачително! Освен този самозабравил се МП, т.нар. СДС и ДСБ също призоваваха да не се гласува. Ерго, тези които са си сложили в наименованието „демократични“ или „демократи“, същите тези призоваваха гражданите да потъпчат демокрацията и да се самолишат от демократичните си права като граждани в една демократична държава. Има и други, като партията на Капон и турското ченге Касим Дал например, но за тях друг път, когато стане дума за трафик на наркотици.
  Най-жалка и най-отвратителна беше обаче др.Пръмова-Кунева. Нейната партия е „България на гражданите“. Точно тази комунистическа снахичка призоваваше своите „граждани“ да не гласуват, т.е. – да се лишат от гражданските си права. Най-добре ще е да се прекръстят на „България на овцете“.
  В.Симеонов от партията на СКАТ също призоваваше да не се гласува, но, там нещата имат своето обяснение – коалиционните му партньори Митьо Очите и Трактора сигурно са го настъпили, пък и да не се бъркаме в делата на мутрите, които с партийката на СКАТ ще правят „национален фронт“ да ни спасяват.
  *
  Това е положението. Всеки сам избира къде и зад какво да застане.

 13. Ето ви „честната и безпристрастна работа на ЦИК, която работи под диктовката на герб.
  *
  „Според официалните данни, публикувани на страницата на Централната избирателна комисия, в 25 МИР в София към 17:00 избирателната активност е по-висока, отколкото към 19:00 часа.
  Активността в 25-и МИР се е движела нормално в изборния ден до 17 часа, когато са отчетени 22.79%. През следващите два часа обаче вместо да расте, активността е отбелязала спад до 22.44%.
  Във всички останали райони избирателната активност върви логично – тя се покачва с всеки изминал час. Засега няма обяснение за тази „аномалия“ в София.“
  *
  Ако от ЦИК бяха забавили с още два дена „резултатите“ – активността можеше да бъде свалена и на 15% за още по-голяма радост и удобство на герб.

 14. Още една интересна новина:
  *
  „В парламента се питат: Защо човек на БСП става министър на ГЕРБ?
  Защо човек на БСП стана министър в кабинета на ГЕРБ аз не мога да разбера, запита днес в кулоарите на НС бившият министър на образованието и депутат от СК Веселин Методиев.
  За нас това е изненада, добави Методиев. Това, че г-н Воденичаров е председател на БАН го прави авторитетен човек, но министър е политическа длъжност, носи политическа отговорност. Интересно ми е защо вчера сутринта този човек отказа, а днес прие, питайте го, призова Методиев.“
  *
  Отговорът на този въпрос на г-н Методиев може да дойде и от Троян 🙂
  От години говоря, че герб и бсп са двете страни на една и съща монета. Поне в Троян, това само глухите и кокошките още не са го разбрали. Е, някой ден и в София ще го разберат и няма да се чудят и задават неадекватни въпроси 🙂

 15. Ето нещо още по-интересно:
  *
  Академик Стефан Воденичаров, председател за Българската академия на науките (БАН) ще е новият министър на образованието, на който залага премиерът Бойко Борисов. Любопитното е, че академик Стефан Воденичаров бе и шеф на Инициативния комитет на БСП за референдума за АЕЦ Белене.
  *
  …. дето се казва – без коментар!

 16. Дори не крият как са спечелили:
  http://results.cik.bg/referendum/protokoli/01/0300006.html
  http://results.cik.bg/referendum/protokoli/10/2900009.html
  http://results.cik.bg/referendum/protokoli/01/3300017.html
  …интересно защо са без подписи? – защото не е имало кой да ги подпише или защото „гласувалите“ не умеят да пишат… изводите всеки за себе си 🙁

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.