В Троян ще има фитнес площадка на открито

6 фитнес уреда , много модерни и атрактивни, подходящи за различни части на тялото, ще бъдат този месец монтирани на открито в центъра на града ни, до реката при Пешеходния мост. Така гражданите от различни възрасти ще имат възможност безплатно да правят нещо за своето здраве и добър външен вид. Този месец ще бъде официалното откриване на хубавата придобивка, съобщи кметът Донка Михайлова. Част от уредите са подходящи и за хора с увреждания, включително на инвалидни колички, изтъкна кметът. Освен това съоръженията са вандалоустойчиви, както езиково новаторски се изрази Донка Михайлова. Последното е особено важно, като се има предвид склонността на българина да троши набързо всичко, което не е лично негово. С тази възможност Троян ще направи нова крачка към своето европеизиране. Финансовата помощ за уредите е от страна на Виваком.

 

10 thoughts on “В Троян ще има фитнес площадка на открито”

 1. Задават се новости, с които наистина очакваме Троян да се европеизира, но би било добре за туристите, пък и за самите троянци да видят и съхранените занаяти, занаятчийските стоки и процесите на изработването им в една уличка на занаятите…

 2. Не знам кой е подвел кмета г-жа Михайлова за това безумие, лишено от всякаква логика, практичност и ефективност.
  Да, на кой да е птичи мозък може да се стори и да повярва, че това било цитирам: „…стъпка към европеизирането на Троян“, само че дали е така?
  Кой нормален европеец би отишъл да практикува фитнес на някакво градско площадно пространство, където няма нито баня, нито санитарен възел, още по-малкото климатични и битови удобства. Как си го представяте? Къде ще се съблече или преоблече? Или ще ходи потен и смърдящ на пот между хората в центъра на града?
  Кой нормален човек, практикуващ фитнес по една или друга причина ще отиде на тези съоръжения на това място? Фитнеса е строго индивидуално занимание и няма нормален човек, който да желае да го практикува на показ. На показ пред всички в центъра на един град. За комплексарите и пишман-кандидат-европейците няма проблем. За тях това сигурно е „крачка към своето европеизиране“. За мен това е едно пълно безумие, какъвто аналог не видях в централната част на нито един европейски град.
  По-жалкото е, че в Троян няма журналисти с критичен поглед, а това което се е самообявило за журналисти – единствено се занимава да отразява „поредните големи успехи“ и са се превърнали в пиар и медиен придатък на поредните управляващи.
  Отворете архивите на троянските медии и ел.сайтове от последните 15-20 години и ще се убедите сами. Всичко направено до сега от кои да са управляващи все беше представяно като голям успех, като много модерно, култово и какво ли не. Е, защо тогава Троян потъва и продължава да потъва при тези толкова „много успехи“, така щедро огласявани пред обществото от медийните глашатаи. Защо троянските медии лъгаха и заблуждаваха обществото толкова години и за съжаление продължават да го правят?

 3. ИП, съжалявам за острите думи, които ще използвам, но Вие сте доста ограничен човек. Първо – масово практикуван спорт е бягане – когато тичате на стадиона или в парка някой осигурява ли ви нужните баня и климатици? Или по-скоро съдейки по думите ви вие никога не сте практикувал някакъв спорт. Второ – в последните 2-3 години да сте излизали от Троян? Защото в големите градове вече се срещат такива фитнес площадки и повярвайте ми – хората се редят на опашка за тях! На троянеца му дай само да плюе, всеки, който се опитва да направи нещо им е крив… и много жалко за вас.

 4. георгиева, с общи приказки за „други градове“ и „редене на опашки“ сигурно ще впечатлите някой примат. Тичането на стадиона или в парка няма нищо общо със стационарното позициониране на едни фитнес съоръжения в ЦЕНТЪРА на един град.
  Очевидно имаме твърде различни представи за устройственото планиране и зониране на територията на един град. Само преди 2 седмици се завърнах от „обиколка“ на 16 европейски държави. /може да си го броите за едно „излизане от Троян“/. Подобна простотия не видях никъде в центъра /ситито/ на нито един град, където в централната част са обособени само административните, търговските, туристическите, бизнес, културните, музейните и други с подобни функции.
  Вие, ако искате и обор с крави си направете на троянския площад. Ето, това също е правене на „нещо“. Такива като вас, георгиева, много обичат да се прави „нещо“, няма значение какво, важното да е „нещо“. Предполагам, от някакъв комплекс за ограниченост.
  Тук ще ви припомня Айнщайн: „Да пази Господ от човек прост и работлив“
  п.п. … и не съжалявайте за острите си думи – съжалявайте себе си.

 5. хахахаха
  Много ми хареса цитата на Айнщайн
  “Да пази Господ от човек прост и работлив”

 6. Уважаеми ИП,
  не мисля да споря с Вас, имам по-важни занимания.
  Единственото, което ще спомена са факти от София и Несебър – и на двете места има обществен фитнес в центъра. И по-точно: София – парка на Съветската армия (или по-точно до СУ) и Несебър – вдясно от входа на Стария град. Ще Ви напомня, че живеем в България – нека даваме примери от тук.
  С уважение,
  георгиева

 7. Уважаема георгиева, никога не съм твърдял, че простотията е чисто троянски патент. Въпреки, че примера ви със зоната около паметника на Съветската армия и парка зад него е напълно неадекватен съобразно троянския „казус“. Там е динамична зона и отдавна се използва за каране на скейтборд, ролери, колелета и т.н.
  И в Троян не пречеше тези съоръжения да се монтират в зоната на градинката около СХУПИ, където нещата могат да се доразвият с монтаж на съоръжения за скейтборд, ролери, колелета, многофункционална спортна площадка и пр. Още повече, че тази зона е едно естествено предмостие към парк Къпинчо, където допълнително се практикуват подобни спортове плюс крос и пешеходен туризъм. И най-важното – там може да се ситуира такава спортно-развлекателна зона без да се създават функционални конфликти.
  Не, в Троян всичко трябва да е струпано на центъра, където са раположени административни сгради, музейни сгради, читалище, банки, кафенета, паметници, шадраван, дискотеки… Само няколко фитнес съоръжения липсваха.
  Успех във важните занимания!
  п.п. Благодаря за „напомнянето“, но, давам примери от Европа, защото ние искаме да станем като европейците, а не те като нас. И защото никой европеец още не е „избягал“ в България, а българите масово бягат в Европа… и не само там

 8. ИП, в отговор на предложението ви за градинката около СХУПИ ще ви напомня какво се случва там в четвъртък (а и не само тогава)- пълно е с каруци, роми и т.н. Освен „приятната компания“, която биха имали спортуващите, новите придобивки ще бъдат съсипани за отрицателно време.

 9. георгиева, това наистина е факт. Както факта, че същите каруци и притежателите им са по същото време и в зоната около монтираните фитнес съоръжения.
  Има само една малка подробност – не ние трябва да се съобразяваме с каруците и притежателите им, а те трябва да се съобразяват с едни бъдещи общински наредби за предвижване и „паркиране“.
  Знаете ли, примерно парка Тюйлери в Париж е ограден и се заключва през нощта. И не само той. На много места в Европа парковете са оградени и с видео или друг вид охрана, още повече когато в тях има културни, социални, спортни и др. видове паметници, съоръжения и пр.
  Тези вандали, които съсипват обществения ресурс не са големия проблем и има начин да им се противодейства. Овластените вандали, които рушат исторически паметници – те са големият проблем!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.