Варненска фирма ще достави оборудването за Фестивала на сливата

Фирма „Кейбъл Тех” ООД от Варна е спечелила малка обществена поръчка и ще достави оборудването,  необходимо за предстоящия Фестивал на сливата в Троян. Той е по проект, финансиран чрез ОП”Регионално развитие”, с бюджет над 350 000 лв. и съфинансиране от общината в размер 17 648 лв.

Кметът Донка Михайлова и управителят на „Кейбъл Тех” Десимир Атанасов подписаха договор, според който  фирмата ще достави модулна сцена за културните прояви, озвучителна техника и осветление на сцената, оборудване за елементи на външната музейна експозиция за демонстрационните дейности, предвидени на фестивала /пана, витрини маси, подиуми/. Освен това ще направи инструктаж за работата и поддръжката на оборудването.

Иновативното събитие „Фестивал на сливата” ще се проведе между 21 и 29 септември, като кулминацията ще бъде последният ден. В момента тече усилено подготовката по отделните дейности. Откриването е на 21 септември от 17.30 ч. Чрез проекта ще бъде развит „Празникът на сливата и сливовата ракия”, който има вече 20-годишна традиция. Целта е да прерасне в национален фестивал, който обединява традиционен поминък, занаяти, творчество, запазена марка на Троянския край.

По проекта вече са изградени 3 рампи за инвалиди, което позволява достъп на хората с увреждания до Общината.

Ще припомним, че това културно събитие ще има два етапа: в края на септември е с акцент върху прибирането на сливовата реколта и създаването на продукти от нея, а през

пролетта на следващата година акцентът ще бъде поставен върху засаждането на плодовите дръвчета и отглеждането им.

One thought on “Варненска фирма ще достави оборудването за Фестивала на сливата”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.