Ветераните предлагат паметна плоча за ген.Бойдев

Да бъдат поставени паметни плочи за ген.Васил Бойдев, чийто живот съдбата е свързала в заника му с Троян, и на Добри Доневски за 110-години от рождението му, предлагат от Съюза на ветераните от войните в Троян. Те проведоха  отчетно-изборно събрание, на което преизбраха за председател Румен Тодоров. Почетен председател остава о.з.майор Никола Магунски, който дълги години бе начело на организацията. В ръководството са преизбрани Райна Шамова, Дико Желязков, Колъо Урчев, Тодор Чакъров и Ангел Дренски, нов член е Иванка Ралчевска. Почетни членове на общинската структура са Васил Андреев и Марин Цветков. Контролно-ревизионната комисия също ще е с досегашния председател Димитър Вучков, а негови членове са – Недко Тодоров и Васил Чавдаров.

На събранието бе отчетено намаление в числения състав на Съюза на ветераните в Троян – докато през 2011 г. са били 79 членове и 7 съмишленици, сега са останали 46  ветерани и 6 съмишленици.

Според Ганко Бенев, председател на Областната структура на Съюза на ветераните от войните ,  трябва да се  обнови организацията и да се приемат повече родолюбци.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.