Заинтересованите искат бранд на община Троян

Община Троян трябва да бъде добре разпознаваема от страна на туристите. За да се върви успешно в тази посока, е добре да се изработят: бранд на  общината, рекламни материали, които да популяризират дестинацията “Троян”, както и карта с важните туристически обекти. Това бе подчертано при обсъждането на Програмата за устойчиво развитие на туризма в община Троян в периода 2012-2015 г. Обсъждането бе при домакинството на хотел „Фея” в Чифлик. Присъстващите изразиха и своето притеснение от недобрата инфраструктура, съобщи Маргарита Генкова, Връзки с обществеността в Общината. Тя припомни, че преди време е имало предложение от ангажираните с туристическия сектор външен експерт да даде мнение по програмата. Това е изпълнено – ангажиран е бил доц.Семерджиев, съавтор на Националната програма за развитие на туризма.

Борис Бояджиев, директор на Дирекция “Общинска собственост и икономика”, е заявил, че намерението на общинското ръководство е през  2013г. значителна част от капиталовите разходи да се насочи  за подобряване на инфраструктурата в населените места. След  като  Общинският съвет в Троян приеме Програмата за устойчиво развитие на туризма,  всяка година ще бъдат изготвяни и приемани годишни програми с конкретни действия във връзка с нея, обещават от администрацията.

2 thoughts on “Заинтересованите искат бранд на община Троян”

  1. добре, че поне в годишните програми ще предвиждат конкретни дейности , защото в тази няма нито конкретика, нито срокове, нито ясно заевена цел – искаме ли повече туристи в общината или не и колко предвиждаме да станат след всички неща, които ще направим за развитие на туризма до 2015 . по какво ще „измерим“ успеха или неуспеха на програмата – колко проекта за нови инвестиции в туризма до 2015, колко нови работни места…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.