Затварят уличката зад Малкото пазарче

знак В2На проведеното на 10 април заседание на Комисията по безопасност на движението, бяха разгледани няколко молби на граждани и жалба от живущи в бл. “Оборище” /непосредствено зад малкия пазар/. Собствениците на гаражи и ползвателите на помещения от този блок изпитват големи затруднения. Малката уличка, обслужваща гаражите, е постоянно заета от преминаващи от или към паркинга автомобили, бусове и каруци, излизащи към или идващи от ул. “Васил Левски”.

 Комисията по безопасност на движението се обедини около следното решение:

На улица “Кирил и Методий”, между “Бар 12” и магазина за железария, от страната на магазина, да бъде монтиран знак В2 “Забранено влизането на пътни превозни средства / ППС/ в двете посоки”, придружен с табела Т17 “Не важи за живеещи на тази улица”. Ще бъде поставена стоманена предпазна ограда, ограничаваща достъпа на превозни средства от паркинга на Малкия пазар към улицата при бл. “Оборище”. Настилката на паркинга ще бъде подобрена чрез полагане на минералбетон, като пространството предварително ще се подравни с багер и ще се валира.

 

За да бъде облекчено движението по ул. “Стара планина”, двете липи пред къщата, която предстои да бъде съборена, и които не позволяват използването на тротоара от пешеходците, се предвижда да бъдат премахнати. На мястото на къщата ще бъде изграден паркинг и тротоар. Стоянката на такситата ще бъде преместена по-далеч от кръстовището с ул. “В.Левски”, а движението на ППС от паркинга към ул. “Любен Каравелов” ще бъде забранено.

 

В селата Балканец, Борима, Голяма Желязна по основните улици, ще бъдат монтирани пътни знаци / близо 30 на брой/ с цел повишаване безопасността на движението. Общината е предвидила средства и за полагане на хоризонтална маркировка.

 

 

 

Маргарита Генкова

 

“Връзки с обществеността”

One thought on “Затварят уличката зад Малкото пазарче”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.