Фермери вкарани в Параграф 22 заради уволнение на шеф на ОСЗ-Троян

Фермери вкарани в Параграф 22 заради уволнение на шеф на ОСЗ-ТроянОказва се, че новия началник на Общинската служба по земеделие бил в болничен, след като встъпил в длъжност и така фермерите изпускат законовия срок да им бъдат подписани документите за доброволните споразумения

Група фермери от Троян, които присъстваха на уебинара на Фермер.БГ по темата за Директни плащания, сигнализираха за ситуация в стил Параграф 22, в която те са изпаднали по отношение на споразуменията за ползване на земеделските земи.

„Нашето доброволно споразумение не се случи, защото ни уволниха началника на ОСЗ. Него реално го нямаше 10 дена и нямаше кой да подписва. След като новия началник дойде, той не встъпи в длъжност веднага, а чак от месец Април.“, обяснява един от ощетените фермери. На практика се оказва така, че макар фермерите да са си подготвили и подали всички документи, то физически е нямало кой да ги разпише в законовия срок.

Оказва се, че новия началник на Общинската служба по земеделие бил в болничен, след като встъпил в длъжност и така фермерите изпускат законовия срок да им бъдат подписани документите за доброволните споразумения.

Източник: Фермер.БГ

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.