Нов европейски проект на Община Троян

Нов европейски проект на Община ТроянОбщина Троян разработи и спечели проект по Програма „Европа на гражданите“ 2014-2020г., с финансовата подкрепа на Европейската комисия. – Наименованието на проекта е „Гражданите на Троян и Елванген – активни участници в определяне на приоритети за бъдещо развитие“. Водеща роля в проекта има Община Троян. Стойността му е 5000 евро. Нейна е инициативата за стартирането му, като тя ще бъде двигател и при реализирането на основните дейности – организиране на посещението на участниците от страна на община Елванген, при провеждане на посещението и дискусиите. Община Елванген е партньор по проекта.

Основната цел на проекта е да представи различните възможности за участие в процеса на вземане на решение на местно ниво в две различни европейски държави, с различни история и традиции в тази сфера.Съвместните дейности ще „дадат думата“ на младите, на представителите на бизнеса, на ръководствата на общините, на НПО и на медиите да представят своята гледна точка към ползите и предизвикателствата пред гражданското участие, както на местно ниво в двете общини, така и на национално и европейско ниво.

В първия етап от реализирането на проекта ще се извършат необходимите подготвителни и организационни дейностиза успешното осъществяване на предвидените събития. Ще бъде избран екип и в двете общини, ще се уточнят отделните дейности.

В рамките на 10 дни сред учениците от гимназиите в Троян и Елванген ще бъде проведен конкурс за есе „Бъдещето на общината и моят принос за него“. Целта е младите хора от двете общини да представят своята гледна точка към възможностите за участие в обсъждането за бъдещото развитие на двата града.

Делегация от 25 представители на община Елванген ще посети община Троян. В делегацията участие ще вземат млади хора, представители на бизнеса, на ръководството на общината, както и на НПО. Целта е на място да представят както практиката в Германия за участие на различни целеви групи в процесите на вземане на решения на местно ниво в различните сфери, така и да вземат участие в поредица от дискусии по темата.

След провеждането на дискусии с целевите групи с участие на представители от българска и немска страна, в края на визитата ще бъде организирана обща дискусия за бъдещото развитие на двете общини.

Изводите от дискусията ще послужат за основа на послание към бъдещото управление под името „Троян – Елванген 2020“, в което ще бъдат определени посоките за развитие на двете общини.

МАРГАРИТА ГЕНКОВА
Връзки с обществеността

Източник:  Община  Троян

Публикувано в ИКОНОМИКА, ОБЩИНА с етикети , . Постоянна връзка.

One Response to Нов европейски проект на Община Троян

  1. Pingback: Ловеч Днес.com | Нов европейски проект на Община Троян

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.