Община Троян даде старт на най-мащабния си проект по водния цикъл

първа копкаС официална церемония “Първа копка” Община Троян даде старт на най-мащабния си проект №DIR-51011116-32-87 “Изпълнение на втори етап на интегриран проект за водния цикъл на град Троян” ОП “Околна среда 2007-2013г.” Тя се състоя на участък от трасето в района на завод „Хемус” в присъствието на над 100 човека – гости, официални лица и граждани.
„Това е най-големият проект, който е изпълняван на територията на община Троян. Този проект е поглед в бъдещето. Той е израз на желанието на общината да осигури по-добро качество на живот на хората за един дълъг период от време. Ще бъде извършена една мащабна по размери дейност, която несъмнено ще създаде неизбежните затруднения на гражданите и на бизнеса. Но резултатите си заслужават и аз съм убедена, че ще получим разбиране от страна на хората.” Това каза кметът на Троян г-жа Донка Михайлова на официалната церемония и подчерта, че с този проект европейските средства, които общината управлява, надхвърлят 40 млн .лв.
Този проект е много важен за гражданите на общината, защото той ще допринесе за изграждане и реконструкция на над 7 км. водопроводна мрежа и близо 21 км канализационна мрежа.
Най-важното, което искаме да постигнем, е да подобрим качеството на живот на общо 23 хиляди жители от града, подчерта в изказването си г-жа Михайлова. По думите й ще бъде намалена и загубата на вода с 5-6%, както и ще бъде подобрено екологичното равновесие на територията на града и чистотата на река Осъм.
Искам да пожелая успех на изпълнителите. Вярвам, че след една година ще постигнем резултата, който очакваме, допълни още кметът.

„По Оперативна програма Околна среда се изпълняват най-тежките проекти, защото това са инфраструктурни проекти. Убедена съм, че това ще го разберете и вие след една година. Поздравления , г-жо Михайлова, защото само вие знаете какъв огромен труд , какъв огромен резерв от нерви и безсънни нощи стои зад този проект”. Това каза на пресконференцията след Официалната церемония Жанет Атанасова, представител на Управляващия орган на ОПОС.Тя обеща на общината пълна подкрепа и сътрудничество, както е било и досега.
“Надявам се ангажимента, който поеха строителите по проекта той да бъде изпълнен бързо, качествено и в срок , да се случи и след една година отново да бъдем тук на заключителната пресконференция и да кажем – да, успяхме!”, допълни Жанет Атанасова.
От своя страна, като представител на изпълнителите от консорциум „Траянус”, Николай Пенев гарантира, че фирмите разполагат с обучен персонал, инженери и технически лица, които са в състояние да ръководят и управляват проекти от подобен мащаб, с техника и достатъчно добри монтажници, че обектът ще бъде обезпечен финансово.
Изпълнявали сме такива мащабни проекти и сме се справяли в срок. По-голямата част от доставката вече е направена. Тръбите ще бъдат на водещи европейски производители, възможно най-доброто на пазара на Европа, заяви Пенев.
Община Троян е бенефициент на инвестиционен проект „Изпълнение на втори етап на интегриран проект за водния цикъл на град Троян”, който е одобрен за финансиране в рамките на оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.” (ОПОС) в рамките на Процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG161PO005/10/1.11/02/16 „Подобряване и развитие на инфраструктурата за питейни и отпадъчни води в агломерации над 10 000 е.ж.” и за него е сключен Договор за безвъзмездна финансова помощ между Община Троян и Министерството на околната среда и водите.

Публикувано в ИКОНОМИКА, ОБЩИНА. Постоянна връзка.

One Response to Община Троян даде старт на най-мащабния си проект по водния цикъл

 1. ИП каза:

  Поредната „Ода за възхвала“.
  Добре ще е да си оставяте „вратички“ и да не се хвърляте така безогледно в краката на поредните управленци.
  „Малка справка“ – Европейската комисия спира временно плащанията за България, предвидени по оперативна програма „Околна среда“, стана ясно преди минути. Така на практика се замразяват стотици милиони. Причината – проблеми при възлагането на поръчки.
  http://www.economynews.bg/%D1%81%D0%BF%D0%B8%D1%80%D0%B0-%D1%84%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%BF%D0%BE-%D0%BE%D0%BF%D0%BE%D1%81-news50319.html
  *
  Иска ми се да ви припомня и бурната журналистическа радост от „успехите“ на кмета Акимов и мнозинството на ГЕРБ в ОбС Троян, подкрепяно о БСП, СДС, ДСБ и т.н.
  Заради тези „успехи“ които напоително тиражирахте – днес троянците плащаме и ще плащаме години наред над 4 000 000 лева глоби и санкции.
  *
  Най-добре ще е, преди да почнете да хвалите поредните, да се ИЗВИНИТЕ за хвалебствията които писахте за предишните. Разбира се, ако имате поне капчица морал!!!
  То е ясно, че за вас, троянските журналисти, освен мнението и позициите на управленците – друго няма и не съществува.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.