TSD Services – динамично развитие, чрез иновации и инвестиции в хората

TSD Services – динамично развитие, чрез иновации и инвестиции в хоратаTSD Services, Ltd е средна по големина българска ИТ компания, която се занимава с разработка на софтуер и аутсорсинг на услуги. Фирмата е създадена през 2007 година в град Троян, стартирайки своята дейност с екип от двама души, единият от които е основателят Герман Гачевски. В момента компанията е базирана в две офис локации в България – Троян и София.

През годините TSD бързо набира скорост и утвърждава своето място в сферата на информационните технологии, осъществявайки голям брой проекти и печелейки множество клиенти в световен мащаб. Днес фирмата се нарежда сред бързо развиващите се ИТ компании у нас, които успешно завладяват международните пазари и отреждат място на българския ИТ сектор на подиуми от световно ниво. TSD е член на БАСКОМ и притежател на сертификат ISO/IEC 27001:2013.

Бизнес модел

TSD е предимно експортно ориентирана фирма, която работи с големи американски компании от финансовия, юридическия и гейм сектора, като им предоставя висококачествени аутсорсинг услуги. Най-новият проект на ИТ компанията, който стартира миналата година, е свързан с разработка на приложения за набиращата огромна популярност e-discovery индустрия.

Динамично развитие

През последните години екипът на TSD Services се разраства с динамични темпове и към момента се състои от 56 служители, опериращи от двата й офиса – 30 в Троян и 26 в София.

Сред факторите, които допринасят за устойчивото развитие на компанията, е именно човешкият ресурс, който прави прогреса й реален. Характерни за TSD са младият състав от специалисти, дългосрочната отдаденост на служителите към фирмата, високата мотивация за постигане на резултати и приятелската работна среда. Свежите и просторни офиси на компанията с кътове за отдих и игри също създават условия за протичане на приятен и ползотворен работен процес.

Една по-различна ИТ компания

Това, което отличава TSD, е иновативният й подход, стремежът да допринася за развитието на ИТ сектора и готовността да инвестира в обучението на младите хора. Ярък пример е “TSD Boot Camp”, успешна инициатива, която компанията стартира през 2014 година, провокирана от дефицита на кадри в сферата. Идеята на тази иновация е да моделира и обучи млади хора, които нямат образование и опит в ИТ сферата, но имат желание да работят като програмисти или компютърни аналитици. Благодарение на „TSD Boot Camp” днес компанията разполага с голям екип от компетентни и отдадени ИТ специалисти.

Още една различна инициатива на TSD е предоставянето на стипендии на завършващи ученици от средните училища в Троян със специалност информатика, които имат амбицията да продължат ИТ обучението си в престижни учебни заведения и да градят кариера в сферата. Друга добра практика на компанията е да работи целенасочено за привличането на учениците към света на информационните технологии чрез организиране на „Работилници“, които дават възможност на младите хора да обогатят знанията си и да придобият ценни практически умения.

Активността на фирмата в тези направления продължава с платената й стажантска програма. По този начин TSD предоставя на студентите шанс да стартират своята кариера в млад професионален екип и в сътрудничество с големи международни компании, както и възможност да продължат своето развитие като постоянни служители във фирмата.

TSD се отличава и със стремежа си да инвестира не само в професионалния прогрес на членовете на своя екип, а и в тяхното личностно развитие. Чрез иновативната си практика „TSD Dare Challenge” компанията насърчава своите служителите да преследват цели, свързани с личностното им самоусъвършенстване, като ги награждава за постигнатите резултати.

Отличителна черта на компанията е и това, че тя осъществява голяма част от своята дейност в малък град като Троян. Освен към своите дейности в ИТ сферата, усилията на TSD са насочени също така към подобряване на местния социален живот. Един от примерите за обществената ангажираност на фирмата е нейното сътрудничество с Общинската администрация в Троян с цел намаляване на младежката безработица. Наемайки предимно млади хора, TSD дава своя принос за увеличаване на заетостта на образованите младежи и задържането им в града. Също така компанията е един от основните спонсори на баскетболния отбор на град Троян – „Чавдар Троян“.

Източник: http://computerworld.bg/

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.