Влакът остава

влакът за троян оставаОт 12 януари спря движението на 38 влака в националната железопътна мрежа, но по информация от Холдинг „БДЖ“ по ж.п. линията Троян – Левски броят на влаковете, дните им на движение и крайната за движението им гара няма да бъдат променени или намалени.

От 14 декември м.г. ежедневно от ж.п. гара Троян заминават влакове в 5.05, 7.48 и 16.30 часа, а в дните понеделник, сряда, петък и неделя заминава и влак в 13.15 часа. Влакът, заминаващ в 7.48 ч. е директен до Плевен, а останалите са до гара Левски. Със спирането на влакове по другите ж.п. линии е възможна промяна в установените след 14 декември връзки във възелни гари, поради което е препоръчително пътниците да се информират за тях предварително.

Запазването на влаковете от и до Троян се дължи както на малкия им брой, така и на позицията на общинската управа и активния й диалог с ръководството на държавните железници, в който винаги е отстоявала позиция за съхраняване на този вид транспорт, включително и заради ролята му в развитието на региона като туристическа дестинация.

Източник: Троянски глас

2 thoughts on “Влакът остава

  1. Pingback: Ловеч Днес.com | Влакът остава

  2. „ролята му в развитието на региона като туристическа дестинация“
    От десетина години имаме къща за гости и досега не сме имали гост, дошъл с влака. Погледнете колко хора ползват тоя влак! Стигат ли им парите от билетите да покрият горивото на влака, амортизации на влакове, спирки и гари, заплатите на машинисти, кондуктори, железопазачи, поддръжка, началници и администрация? Явно е, че не стигат. Защо трябва да плащаме от данъците си за нещо явно нерентабилно? Което на всичкото отгоре повече пречи, отколкото да помага. Пребройте на прелеза колко коли чакат и колко са пътниците във влака. Да се обзаложим ли кои са повече? В БДЖ и НКЖИ работят още по соц тертипа. По техните правила е нормално да се чака минимум по 5 минути на прелез (https://www.youtube.com/watch?v=zQoWdpBuYJs), а на запад максимума е минута. По тоя тертип е и високомерното държане на служителите. Свидетел съм как затвориха кола между бариерите на прелеза на Лесопласт, че имали да си правят нещо по едната бариера. И човека чака, щото са голямата работа, нищо, че са на дотации. За кражбите всички знаят.

    Нека който ги подкрепя – той да дава пари за тях. Аз не искам.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.