Водата на Шипково скоро ще смайва малки и големи

Водата на Шипково скоро ще смайва малки и големиЕдва ли има някой, който няма да се съгласи, че едно от богатствата на страната ни са минералните извори. Велинград, Девня, Хисаря са само част от местата, чиято вода се смята за лековита.

Минералните бани в село Шипково също са известни, но скоро още повече хора ще говорят за тях. Това ще се случи, след като община Троян извърши цялостна реконструкция на минералните бани в село Шипково.

Това лято собствеността им беше прехвърлена от държавата на общината и в момента администрацията разработва варианти за управлението им. Това съобщи кметът Донка Михайлова.

Тя добави, че първоначално ще бъде направен цялостен ремонт на басейна, като в момента се проучва колко би струвало това.

„Няма да е по силите на общинския бюджет в рамките на една година да се направи реконструкция на цялата получена собственост“, заяви още кметът.

Михайлова допълни, че хотелиерите настояват общината да управлява този имот включващ басейна, баните, профилакториума и още една сграда. Според нея техните страхове са, че той отново може да попадне на некоректен наемател и концесионер.

Тя каза още, че от години общината иска да вземе на концесия минералните води както в Шипково, така и в Чифлик, но получава отказ от страна на Министерството на околната среда и водите заради липса на достатъчно свободни обеми.

Източник: iNews

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.