Наско от БГ РАДИО: Силно съм впечатлен от желанието и мащабността, с която всяка година се провежда карнавала в Габрово!

 • След една година пауза заради Ковид – 19 , БГ Радио отново ще бъде част от карнавала в Габрово. Разкажете ни за това по какъв начин най – слушаното радио ще се включи в Карнавала. Кои гости ще бъдат в предаването?
  – БГ Радио гостува на Габрово с предаването „Любими песни за любими хора“ и в седмицата преди карнавала всяка вечер от 17.00 до 20.00 часа мобилното ни студио ще бъде разположено на пл. „Възраждане“. От много години датира приятелството между БГ Радио и Габрово и още в първите часове на гостуването ни в града усетих, че сме чакани и обичани гости! Много харесвам духа, атмосферата и хората на Габрово и затова с голямо удоволствие и голяма усмивка винаги идвам тук. Ще ни гостуват едни от най – цветните творци в града, а в петък очакваме Jeremy и те ще бъдат мои гости няколко часа преди концерта им в центъра на Габрово в петък. Имам привилегията да съм в Габрово и с колеги, които много обичам – Велина и Иван.

  Коя е първата песен , която ще пуснете в ефира на БГ Радио като поздрав за габровци?
  -Със сигурност ще бъде песен на Остава! Групата има нова песен – „Мама“, нов албум – „Кислород“ и от Габрово стартират националното си турне! Свилен е роден в Габрово! Това са многото причини да избера песен на Остава за начало на ефира ни от Габрово.

  „Любими песни за любими хора“ е емблематично предаване на БГ Радио, може ли да кажем ,че габровци са едни от любимите хора на БГ Радио?
  – Много лесно се общува с интелигентни и усмихнати хора ,а жителите на Габрово са такъв пример! Силно съм впечатлен от желанието и мащабността, с която всяка година се провежда карнавала, а едно такова голямо събитие се прави с много усилия, ентусиазъм и сърцатост, които габровци притежават! Много благодаря на Община Габрово за поканата БГ Радио да гостува в града и да бъдем част от карнавала и празничните дни. Ще огласим града с най – любимата българска музика!

  В какъв герой ще се превърне Наско от БГ Радио на Карнавала?
  -Ще се превърна в радиоводещия, който притежава най – обичания ефир, за да разкажа на слушателите ни в цялата страна ,че хуморът, усмивките, шегата… правят живота по – хубав и по – смислен и Габрово всяка година ни убеждава в това! Иначе винаги съм искал да бъда от онези герои, които са чакани! Няма по – хубаво чувство от това да бъдеш чакан, а когато те чака цял град и то Габрово удоволствието не може да се опише с думи.

  -Вярно ли е, че заради високите цени на горивата , габровци не пускат радио в колите си , за да не харчат повече гориво и именно затова БГ Радио идват на площада, за да слушат безплатно?
  – Потвърждавам – вярно е и нямам търпение от срещата си с габровци.