47 субсидирани работни места осигури Общината

47 субсидирани работни места осигури ОбщинатаФинансиране на 47 работни места е спечелила Община Троян чрез проекти по три програми за заетост, информира градоначалникът Донка Михайлова.

По програма „Клио“ е одобрен проект за професионално обучение по специалността „туристическа анимация“ и обезпечаване на 6-месечна трудова заетост на две лица. Работата им ще се състои в представяне на античния обект Состра пред туристи. Отпуснатите средства от държавния бюджет за обучение и заетост по този проект са 7 664 лева.

Пет работни места ще се финансират по регионалната програма „Поддръжка и естетизиране на гробищни паркове и градини“. Парите, осигурени от републиканския бюджет по този проект, възлизат на 14 430 лева.

До април т.г. държавната хазна осигурява средства по схема „Алтернативи“ за 40 лични асистенти, които към 31 декември 2014 г. са работили по проект „Подкрепа за достоен живот“. Предстои назначаването им към щата на Община Троян до отваряне на процедура „Нови алтернативи“ по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2015-2020 година.

Източник:  Троянски глас

Публикувано в КУЛТУРА, ОБЩИНА с етикети , . Постоянна връзка.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.