ОРЕШАК ПОКОРИ И ХИСАР

ОРЕШАК ПОКОРИ И ХИСАРСлед невероятния си успех с пиесата „Районна болница“ на „ХІІІ НАЦИОНАЛНИ ПРАЗНИЦИ НА ЛЮБИТЕЛСКИЯ ТЕТЪР – КОРТЕН 2011“, Общинският театрален състав при НЧ „Развитие 1898г.“ – Орешак победно триумфира и на сцената на „ТЕАТРАЛНИ ПРАЗНИЦИ – ХИСАРЯ 2011“ (състояли се 13 – 19 юни) с репертоарната си пиеса „Гречкият владика“ по Теодосий Икономов с режисьор Васил Василев.
Екзалтираната публика от над 500 зрители извиква многократно на бис нашите актьори-самодейци. Секретарят на НЧ „Иван Вазов 1904г.“ – гр. Хисар – г-н Георги Топузлийски, връчвайки им приза за участие измежду бурните аплодисменти едва успя да изкаже своите адмирации: „Пищен! Невероятен! Уникален спектакъл!“. Сърдечни благодарности и поздравления за преживените незабравими емоции получаваха многократно разпознаваните орешашки артисти, и на следващия ден от хората по улиците на града.
Сред сериозната конкуренция на фестивала от гостуващи пиеси на градски читалища, нашите театрали отново се откроиха с висок актьорски професионализъм. Този успех съвсем естествено доведе до почетната покана от домакините за ново скорошно гостуване на пиесата „Гречкият владика“ в гр. Хисар. Освен това се обсъдиха и бъдещи планове свързани с взаимна размяна на гостуващи представления между читалищата на Орешак и Хисар.
Режисьорът Васил Василев сподели, че е безкрайно щастлив защото пиесата „Гречкият владика“ е „взривила“ и хисарската публика: „Това представление е своеобразен подарък за целия състав, който съпреживя несравнимото удоволствие да играе пред препълнения с квалитетна и адекватна публика салон!“. Сред зрителите имаше и много гости от различни краища на България. Те превъзбудено коментираха, че такъв „уникален спектакъл“ не са виждали с години, дори и в столичните театри. За пореден път нашите талантливи и самоотвержени артисти заслужено обраха бурните овации и любовта на публиката.
Високооцененото ни участие на „ТЕАТРАЛНИ ПРАЗНИЦИ – ХИСАРЯ 2011“ е един достоен завършек на театралния сезон за Общински театрален състав при НЧ „Развитие 1898г.“ – Орешак, изпълнен с бурните емоции родени от съприкосновението между артисти и публика. А на нашата публика, желаем здраве и до нови срещи през идущия сезон!

Стоян Стоянов
Председател на НЧ „Развитие 1898г.“ с. Орешак.

Публикувано в КУЛТУРА. Постоянна връзка.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.