Троян посрещна гости от побратимен френски град

Официална делегация от френския град Виньо-на-Сена бе на четиридневно посещение в Троян. В делегацията бяха Моник Байо, заместник-кмет и секретар на Комитета за побратимяване във Виньо-на-Сена, Франк Льодюк, директор на кабинета на кмета Серж Поансо, и Жоел Грюер, заместник-кмет и президент на Комитета за побратимяване във Виньо-на-Сена.

Заедно с тях бяха и момичетата от представителния отбор по Художествена гимнастика във френския град, които направиха демонстрации на гимнастически композиции пред троянци в зала „Чавдар“.
Връзките между Троян и френския Виньо-на-Сена продължават вече над двадесет години, като преди 16 г. бяха подписани Клетва за побратимяване и Харта за побратимяване.

Официалната делегация бе приета от кмета на Троян Донка Михайлова. На срещата бяха обсъдени предстоящи проекти и бъдещи съвместни дейности. Присъстваха председателят на Общинския съвет Николай Тодоров, заместник-кметове, представители на Сдружение „Комитет за побратимяване, гр. Троян“. Френските гости отправиха покана за посещение във Виньо-на-Сена на ученическа група, като визитата трябва да се реализира в началото на 2018 г. Френските партньори изразиха желанието си да установят партньорство със спортни клубове от Троян, като споделиха интереса си към Баскетболен клуб „Чавдар“ и Спортен карате клуб „Атнес“, с които бяха проведени срещи.

И двете страни изразиха надежди доброто сътрудничество между общините да продължи и да работят за засилване на връзките и осъществяване на повече съвместни проекти.

Източник: Кмета.бг

Публикувано в КУЛТУРА, ОБЩЕСТВО, ОБЩИНА с етикети , . Постоянна връзка.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.