Свалиха председателя на Общинския съвет Минко Акимов

Минко АкимовВот на недоверие към председателя на Общинския съвет Минко Акимов бе предложен и гласуван днес на редовното общинско заседание по предложение на съветниците от БСП. След изказванията се стигна до тайно гласуване. Резултатът – ЗА – 15 съветници, ПРОТИВ – 1, недействителни бюлетини – 10. В настоящия ОбС БСП има 10 съветници и изводите са, че поне един от „своите” е гласувал „срещу”. За сваляне на шпикера, избран през 2011 г. с 15 гласа, бяха необходими пак толкова.
Предложението за вот на недоверие дойде от групата съветници на БСП, а мотивите бяха представени от Дилян Енкин. Основно – допуснати нарушения в осъществяването на европроекта за водния цикъл на Троян – първи етап, по който Общината има финансови санкции, както и незачитане волята на Общинския съвет. Последното е свързано с извънредното заседание на 21 май, на което бе решено да не се обжалва решение на Софийския градски съд, според което Община Троян губи дело с МОСВ. Делото е опит да се получат парите по европроекта за водния цикъл. Дни по-късно адвокатската къща, ангажирана с това дело, все пак е внесла въззивна жалба срещу това решение. В последвалия дебат се чуха обвинения и оправдания, имаше сравнения между предишното и сегашното ръководство на общината. Илиян Пеевски напомни, че в случая не се обсъжда кметът Минко Акимов, а председателят на Общинския съвет.
Тъй като в 7-дневен срок решението за сваляне от поста може да бъде обжалвано, следващото заседание ще бъде на 9-и юли – тогава троянските общински съветници ще трябва да изберат нов председател и да разгледат точките от дневния ред, предвиден за днес.

8 thoughts on “Свалиха председателя на Общинския съвет Минко Акимов”

  1. Не се разбира от материалчето, Акимов нанесъл ли е някакви щети на Троянската община и някой ще му дири ли сметка за това?

  2. Определено е нанесъл,но не се знае за толкова време как си е опекъл питката!И кой ще му дири сметка? Може би ИП,ама нещо се е умълчал!

  3. @Матей, пепел ти на езика! Хората там си работят, и днес даже!

  4. Еми като не може да „усвоява“ правилно … Сега Енкин ще му покаже как се „усвояват“ едни средства… 🙁

  5. Като споменавате Енкин, се сещам за едни кръстовища дето ги правеха по негово време и после ги преправиха като хората. Бая народна пара е потрошил и той. Някой сеща ли се на кого беше проектът за тези кръстовища?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.