В два шампионата четири безапелационни победи за Майкъл

В два шампионата четири безапелационни победи за МайкълНов изключителен успех постигна Майкъл Иванов преди дни на мотополигона „Горна Росица“ край Севлиево в 11-ия кръг от Европейския шампионат по мотокрос. В своя клас МХ85 сс представителят на троянския мотоклуб спечели 6 победи от 6-те старта и съответно максимален брой точки, оставяйки зад себе си пилоти от всички водещи европейски държави в мотоспорта, съобщи Красимир Марешки.
Това е най-голямата победа в кариерата на троянския пилот, който се състезава на пистата от 6-годишен.
Първото място, което Майкъл извоюва, му дава самочувствие, че вече може да побеждава и водачите в Европейския шампионат, е преценката на г-н Марешки. Майкъл зае 8-о място в окончателното класиране, където воюва с 90 участници, но от 11 кръга е участвал само в 6. Победите му сега и мястото в класацията ни дават като троянци предвкусване за бъдеща европейска титла в този спорт, който в България все още не е достатъчно популярен, но по света е в челните позиции по интереса към него.
Седмица преди голямото състезание край Севлиево талантливият мотоциклетист спечели поредната си победа от Републиканския шампионат в Хасково, като от двата състезателни манша прибави нови 50 точки за титлата Шампион на България.
Браво, Майкъл!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.