Владо Илиев спечели дългата дисциплина на Държавното първенство на Белмекен

Владо Илиев спечели дългата дисциплина на Държавното първенство на БелмекенСлед изключително дългия и изтощителен сезон по биатлон, за нашите момчета и момичета остана само Държавното първенство. Надпреварите бяха планирани за Боровец, но липсата на сняг принуди федерацията да прехвърли републиканското на Белмекен.

Първият състезателен ден беше отреден за класическата дисциплина. При мъжете триумфира Владимир Илиев, който допусна 6 грешки, но силното ски бягане му подсигури победата.

Ветеранът Михаил Клечоров остана втори с три пропуска, а Красимир Анев е трети с две наказателни минута в повече. Другите двама национали – Антон Синапов и Димитър Герджиков се класираха на 4-та и 5-та позиция, съответно с 4 и 6 пропуска на рубежа.

Най-титулуваният български ски ориентировач Станимир Беломъжев, също участва в състезанието, като се класира на 8-мо място с 9 наказателни минути.

Двамата треньори на клуб по биатлон „Амбарица“ – Тодор Генковски и Цочо Терзиев, дадоха пример на своите възпитаници с участие на държавното първенство. Генсковски финишира 10-ти с 8 пропуска, а Терзиев е 12-ти с 6 наказателни минути.

При дамите триумфира Даниела Кадева, която сбърка само два пъти. Втора и трета са Стефани Попова и Давинка Коева, а Десислава Стоянова е четвърта от общо 5 състезателки.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.