Рокерите на Путин ще садят липа в Троянския манастир

Рокерите на Путин ще садят липа в Троянския манастирЛипова фиданка ще посадят в двора на троянския манастир „Успение Богородично“ рокерите от руския мотоклуб „Нощни вълци“, съобщиха техни фенове. Това ще се случи при пристигането им в България на 30 юни.

Мотопоходът „Славянски свят 2016“, който организират приближените на руския президент Владимир Путин рокери стартира от Москва на 23 юни и преминава през територията на 13 държави, за да достигне до словашкия град Нитра на 5 юли.
Успоредно със старта в Москва по още два лъча потеглиха техни съмишленици от Словакия и Германия.

В България лъчът ще пристигне по море на порт Бургас, след което близо 150 мощни машини ще поемат по автомагистрала „Тракия“ и подбалканския път към Казанлък и Шипка. В старопланинското градче волните ездачи ще се поклонят в храм–паметника и пред Паметника на Свободата.

На 1 юли колоната ще бъде пред столичния храм „Свети Александър Невски“.
Идеята на похода е да се укрепи диалогът между славянските народи, да се напомни за свързващата ги дълговечна дружба и да се покажат особеностите на руските култура и език.

Крайната цел, словашкият град Нитра, е избрана заради факта, че именно там са пребивавали светите братя Кирил и Методий, а част от мощите на Кирил се пазят в близкия до града Прибинов параклис, уточнява в официалния сайт на клуба неговият активист Андрей Бобровски.

„Смисълът на акцията да покажем волята си за обединение и сплотяване на славянските народи. Хората са длъжни да помнят историята си. Извън всичко друго мотопробегът си поставя за цел да разсее лъжливите стереотипи на Запада за руските хора. На Запад ние ще представим себе си!“, настоява Бобробвски.

Според първоначалните данни, в колоната се движат от 300 до 500 мотоциклета, като най-дългата дестинация е 12 000 км.

ИЗТОЧНИК: КМЕТА.БГ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.