Талантливи децаполучиха награди

Талантливи децаполучиха наградиВсяка година в навечерието на светлите Коледни и Новогодишни празници Община Троян предоставя парични награди на ученици, изявили се в някоя от областите наука, изкуство и спорт. Според правилата за 2014 г. финансовата подкрепа се отпуска за заето индивидуално първо, второ или трето място на регионални, национални или международни конкурси, олимпиади или състезания. Размерът на общите средства е одобрен с решение на Общинския съвет с приемане на бюджета на община Троян. А конкретните суми на еднократните помощи е по предложение на консултативна комисия.

През тази година комисията заседава два пъти и общо 117 талантливи троянски деца (с 31 повече от предходната) получиха специална закрила за изявени дарби. От тях за индивидуално спечелено призово място 70 ученици и още 47 за принос при победите на пет училищни отбора. Общият размер на предоставените средства е 4890 лева. Всички те са възпитаници на някое от училищата: НУ“Св. Св. Кирил и Методий“, НУ „Христо Ботев“, ОУ „Иван Хаджийски“, СОУ“Васил Левски“ – Троян, СОУ „Св. Климент Охридски“, Професионална гимназия по механоелектротехника и СОУ“Васил Левски“ – Черни Осъм.

Разгледаните искания на второто задание на комисията са за участия с спортовете джудо, самбо, биатлон и ориентиране; а в сферата на науката – за състезания и олимпиади по български език, математика и английски език и за участие в литературен конкурс.

Кметът Донка Михайлова поздрави отличените ученици с думите: „Скъпи талантливи троянски деца, в работата на един кмет има много трудни, но и много хубави моменти като този, когато мога да връча награди на заслужили троянчета. Надявам се да сте удовлетворени от постигнатото. Поздравявам ви с това, че вие ставате част от отбора на талантливите троянски деца. И да ви помоля нещо – не забравяйте да благодарите на своите учители, на своите треньори. Защото успехът ви е резултат от техния труд, от техните усилия и те заслужават вашата благодарност. Не забравяйте да благодарите и на вашите родители, които ще бъдат винаги до вас и ще ви подкрепят. Желая от тук нататък успехите да са все повече, а мечтите ви все по-високи.“

Наградите връчиха кметът Михайлова, председателят на ОбС Ангел Балев (на снимката) и зам.-кметът Поля Димова.

Маргарита ГЕНКОВА

Публикувано в ОБЩЕСТВО с етикети , , . Постоянна връзка.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.