Кметът с апел към троянци да чистят висулките

Кметът с апел към троянци да чистят висулкитеКметът на Троян Донка Михайлова се обърна към гражданите с молба да направят необходимото, за да се премахнат опасните ледени висулки. Те са в резултат на големите разлики в дневните и нощни температури, на обилния снеговалеж през януари. Вече ги има по високите части на сградите, по покриви, тераси, козирки и др. Освен това прогнозираните валежи от сняг и дъжд в следващите дни се очаква да спомогнат за образуването на нови ледени  висулки, се казва в кметското обръщение към гражданите, огласено в неделя. Там се подчертава, че висулките са изключително опасни за  пешеходците и могат да станат причина за травми.
Община Троян е организирала чрез своите инспектори оглед на сгради, особено на оживените места, пред входовете на големите магазини, училищни входове и др. С помощта на Районната служба Пожарна безопасност и  на домоуправителите на някои жилищни сгради през миналата седмица са били премахнати опасни ледени висулки. Където това е невъзможно, трябва да се поставят ограничаващи движението ленти или други знаци, сигнализиращи за опасността. Общината ще извърши оглед на всички обществени сгради, а всеки жител трябва да предприеме мерки, за да обезопаси пространството около дома си, фирмата или заведението, гласи кметското обръщение.
В особено опасни случаи гражданите могат да  подават информация на дежурния в Община Троян, тел. 6 80 50.

One thought on “Кметът с апел към троянци да чистят висулките”

  1. абе ние ще по4истим ледените висулки по къщите си където можем ,ама като гледам пътя маи пак ни изненада зимата ,оба4а пътните Данаци за троян са доста високи а доколкото знам общината ги определя много ви затрудняват малкте улици ли или какво и аз незнам по нашта улица не е минавал снегорин от януари ,защо плащаме данаци тогава вместо да гледате ледените висулки погледнете пътя стажа жапрос за ул.Незабравка

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.