На язовир „Сопот“ се проведе традиционната инициатива „Да ловим риба на чисто“

сопотОбластната администрация в Ловеч проведе традиционната си инициатива „Да ловим риба на чисто“ на язовир „Сопот“. Тя се организира за пети път съвместно с ИАРА – Ловеч и Центъра за работа с доброволци към Регионалната библиотека „Проф. Беню Цонев“ в рамките на кампанията „Да изчистим България ЗАЕДНО“.

Областният управител Ирина Митева, зам.-областният Георги Терзийски и много служители на администрацията, както и доброволци от Ловеч и Троян чистиха язовирната стена и района около нея. 52 чувала с отпадъци бяха събрани и извозени със съдействието на община Угърчин.

След екоакцията се проведе и риболовно състезание. В него се включиха общо 21 участници от Клуб за любителски риболов в Троян и училище „Димитър Димов“ в Ловеч в две възрастови групи – до 14 и до 18 години. То бе ръководено от международния съдия по улов на риба и риболовна техника Кольо Коев.

Наградите на участниците връчиха областният управител Ирина Митева и народният представител Иван Миховски, който се включи в екоакцията като осигури материал за зарибяване на язовира – 2000 броя толстолоб.

Първите трима в категорията от 15 до 18 години са Николай Копанов, Михаил Неделков и Светослав Цочев. Анислава Копанова спечели в категорията до 14 години, както и приз за най-голяма уловена риба, а Пламена Иванова получи награда за най-малък участник. Уловената от децата риба бе върната отново в язовира.

Инициативата се проведе със съдействието на община Ловеч и община Угърчин. Наградният фонд бе осигурен от троянското Сдружение на риболовците в Троян, както и от ловно-рибарските дружества в Ловеч и Троян.

Източник: Кмета.бг

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.