Обстановката в Община Троян към 14.00 ч. на 7 февруари

Обстановката в Община Троян към 14.00 ч. на 7 февруариЧе снегът вали непрестанно и че зимата показва с всички сили как НЕМА ЛАБАВО, е ясно за всички. Май не помним в последните години да се е случвал такъв снеговалеж и почистеното така скоростно да е имало нужда от ново почистване, а тротоарите и уличните платна на места да са трудно проходими. Ето какво е положението в общината според информацията, постъпила от Маргарита Генкова, Връзки с обществеността в Община Троян.

„В 14.00ч. днес заседава общинският кризисен щаб. Представителите на  почистващите фирми уведомиха кмета за обстановката. „Постоянно сме в движение и не трябва да спираме“, бяха думите на инж. Галя Данчева, управител на  БКС.  Единодушно бе мнението на всички присъстващи,  че обстановката е много усложнена поради  изключително интензивния снеговалеж, затова хората от  почистващите фирми проявяват голяма отговорност и воля,  за да бъдат поддържани пътищата в общината при  тези тежки зимни условия.
Г-жа Михайлова обърна внимание на факта, че не малко улици са  стеснени след минаването на техниката, което много затруднява разминаването на колите. Има  проблем, който в  дадената ситуация много възпрепятства почистващата техника –  безразборно спрените и паркирани автомобили  както на главната, така и по страничните улици.
По молба на кмета на общината  техниката на ВиК „Стенето“ също се е включила в почистването на улиците.
Камарите от натрупан сняг  стават все по-големи и това  налага  да  бъде организирано  извозването му, което ще стане на по-късен етап, след спиране на снеговалежа, бяха единодушни всички .
Техниките ще работят без прекъсване до 20.00ч. и след това от 3.00ч. започват отново.
Относно учебните занятия, обсъжда се ситуацията във всяко едно училище на територията на общината и се взимат конкретни решения, свързани с графика на учебния процес и пътуването на учениците.
Следващите заседания на общинския кризисен щаб са в 17.00ч. и утре в 7.00ч.“

3 thoughts on “Обстановката в Община Троян към 14.00 ч. на 7 февруари”

  1. неска в 14 до 16 часа срешнаь поне 4 снегорина но и 3 те снегорина бяха с вдигнати гребла постояно минават снегорини в квартал лъгут но нито един не ринеше снега и сега до училището климент охридски обстановката е неприятна за окото.

  2. Е…??? Другарко Михайлова, снеговалежът спря преди няколко дни, а уличните платна са почти не почистени, а тротоарите – непроходими. Къде са циганките, които цяло лято търкат метлите и симулират метене?! Дайте им по една лопата за сняг и ако не целите тротоари, то поне пъртина да правят. Явно ще се работи по социалистически… Май при чичко милиционер беше по-добре!!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.