Троян включен в проекта за развитие на общинската инфраструктура

Троян включен в проекта за развитие на общинската инфраструктураКметът  на община Троян Донка Михайлова и управителят на местното общинско ВиК дружество инж. Тонимир Гечев миналата седмица участваха  в среща, организирана от МРРБ за представяне на  проекта „Развитие на общинската инфраструктура“, в който общината е включена. Това съобщи Маргарита Генкова, Връзки с обществеността.  По проекта ще бъдат разработени генерални планове за водоснабдяване и канализация на територията на редица български общини. Това ще стане за година и половина и ще даде  ясна представа за състоянието на водния сектор, съответно коя част от ремонта или новото строителство е най-наложителна. Това пък е добра основа както за интегрираните водни проекти, с какъвто кандидатства за финансиране Троян, така и за всякакви други дейности в сектора.
Проектът е финансиран със заем от Международната банка за  възстановяване и развитие и национално съфинансиране.
Това е най-големият проект, изпълняван в сферата на развитие на ВиК – системите на национално ниво, от няколко десетилетия насам.
Според експертите на Министерството на регионалното развитие и благоустройството и на Министерството на околната среда и водите, тези планове ще поставят ВиК – системите на здрава основа. Идеята е чрез този проект на населението да бъде предоставена качествена питейна вода и да бъде повишена  ефективността на пречистването на отпадните води.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.