Адреналинови атракции в мотошоуто „Балканче крос”

Адреналинови атракции в мотошоуто Балканче крос/КРОСС/ Взрив от адреналин, бензин и зрелищност превърна надпреварата между ретро мотопедите в истинско шоу за зрителите и участници. 17 ентусиазирани състезатели от Абланица, Добродан, Велико Търново, Голяма Желязна, Голям извор, Горна Оряховица, Ломец, Тетевен, Троян, Черни Осъм специално подготвиха своите машини „Балкан“, съобщи „Зетра“.

Участниците заеха места в боксове и биваци рано сутринта, в събота, 25-ти юни. Състезанието се проведе в три кръга: първи – за прецизност, в който мотористите трябваше възможно най-бавно да преминат по трасето, да преодолеят люлееща се дъска и да пренесат съд с вода. Вторият кръг беше за бързина и техничност. Участниците показаха майсторство и умения като преведоха високоскоростно балканчетата на зиг – заг между колчета, завъртайки осморка накрая. В третия кръг състезателите участваха в масов старт, който по класически начин и абсолютно безапелационно показа кои са най-добрите състезатели и най-подготвените машини в „Балканче – крос“ – 2016. Победителите се излъчиха след сборуване на точките от трите манша.

За трета поредна година първото място зае Пламен Попов от Черни Осъм, след него се нареди Павел Павлов от Тетевен, трети на почетната стълбица се качи Георги Станев от Троян.
Николчо Мирчев от Голям Желязна получи награда за най-възрастен състезател, Петко Цонев от Абланица – за най-млад, Йордан Чавдаров от Добродан бе отличен като най-атрактивен, Иван Тошков също от Добродан взе приза „най-калпав състезател“, Георги Николов от В. Търново получи награда за най-красив мотопед.
В състезанието „Балканче – крос“ по традиция се проведоха маншове за АТВ-машини и кросови мотори.
За трета поредна година организаторите направиха класиране и връчиха награди и на участниците в тези стартове.

Победителите получиха купи, медали, грамоти, мото части и аксесоари, както и парични премии.
Състезанието „Балканче – крос“ се проведе за пореден път при небивал успех и интерес. Заслугата за това е на организатора на проявата Тотю Христов. Той изказа специална благодарност на многобройните спонсори и спомоществователи, които съдействаха за осъществяването на инициативата, и най-вече на всички състезатели, станали част от този спортен празник. Официални гости бяха народният представител Иван Миховски, кметът на Община Троян Донка Михайлова, председателят на Общински съвет – Троян Николай Тодоров, кметът на Голяма Желязна Иван Христов, Тодор Комитов, Главен експерт „Младежки дейности и спорт“ в Община Троян

Атмосферата, създадена от духова музика „Заедно“ и безплатната „Балканска скара“, съчетани със стартовете в мото състезанието, превърнаха „Балканче – крос“ в истински спортен празник за 14-та поредна година.

ИЗТОЧНИК: http://www.cross.bg/troyan-balkanche-kros-1512623.html#ixzz4Cok4O9JN

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.