Акцията „висящо кафе” бе подета в Троян

висящо кафеВъпреки многото скептицизъм и опасения от злоупотреби, троянци се включиха миналата седмица в инициативата „висящо кафе”. В четири кафенета в града – „Дриймс” до моста при „Елма”, в центъра на града /бившето „Темира”, което сега носи името „Булгари”/, „Антик” и клуб „Иван Хаджийски”  собствениците или управителите се съгласиха да се присъединят и нуждаещите се могат да получат такова кафе, оставено им от състрадателен непознат. Началото бе поставено в четвъртък и показва, че все пак има хора, които желаят да заплатят за някого една ободряваща напитка. Голям успех се оказа и „висящият хляб” в магазин „Колор” до Малкото пазарче – там още първия ден 10 човека бяха платили по един самун за някой беден човек. В „Булгари” на центъра пък двама мъже на възраст малко плахо попитали дали има такова кафе, собственикът прибавил към него от себе си и две пастички, научихме от достоверен източник.

Работещите в „Антик” се пошегуваха, че по-добре да има „висяща мекица”/ те са известни с вкусните мекици, които предлагат/, или пък „висяща ракия”, каквато му прилича на Троян като ракиен град.

Това начало на акцията е показателно и за друго – че колкото и да се самобичуваме, все пак човещината не ни е напуснала напълно и че солидарността в едно трудно време стои над всичко. Защото „висящото кафе” по-скоро е символичен жест, че човек не е сам. Иначе безспорно най-добре ще е, ако хората можеха сами да си изкарват нужните средства – за което отговорност носи на първо място държавата.

 

One thought on “Акцията „висящо кафе” бе подета в Троян”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.