Троянската болница – с апаратура за над един милион лева по проект

Троянската болница – с апаратура за над един милион лева по проект„Реконструкция/обновяване и оборудване на „Многопрофилна болница за активно лечение – Троян“ ЕООД, е проектът, по който болницата получи апаратура за над 1 млн.лв., стана ясно на проведената в Община Троян заключителна пресконференция. Проектът – №BG161PO001/1.1-11/2011/021 е осъществен с финансовата подкрепа на ОП „Регионално развитие“ 2007-2013г., съфинансирана от ЕС чрез Европейския фонд за регионално развитие и от държавния бюджет. Общата стойност на проекта е 1 287 035,93 лв., като съфинансирането от Европейския фонд е 1 277 637 лв. и собствен принос на Община Троян 9 308 лв.

В пресконференцията взеха участие кметът Донка Михайлова, д-р Пенко Бамбов – управител на МБАЛ-Троян, ръководителят на проекта Лена Дундева и Петър Байкушев – представител на фирма „Монолитстрой Чорбаджийски -Байкушев“ ООД – Благоевград, изпълнител на строително-монтажните дейности.

Ръководителят на проекта г-жа Дундева даде информация за извършените строителни дейности по проекта, които възлизат на близо 200 хиляди лв. Ремонтирани са отделението по образна диагностика и операционната зала на АГ-отделението. Изградена е рампа за осигуряване на достъп на хора с увреждания на главния вход на болницата и са подменени два асансьора. Доставено е и ново медицинско оборудване за седем отделения на обща стойност 1 037 000 лв., като персоналът е обучен да работи с новата апаратура.

г-н Байкушев, подчерта, че в своята дейност фирмата винаги се е стремяла към точност, акуратност и качествено изпълнение на подписаните договори. Той благодари на кмета Михайлова и на д-р Бамбов за оказваното съдействие и разбиране при възниквалите в процеса на работа трудности.

Управителят на троянската болница д-р Бамбов уточни, че това е вторият мащабен проект, който болницата реализира през последните години. „Със сегашния проект, с реновирането на част от сградния фонд, се създадоха добри условия за съхраняване и функциониране на доставената апаратура“, бе неговото мнение. Според него и според специалистите в болницата тя е изключително качествена. И една тревога, която той сподели: „ Необходима е концепция, която да развива Министерството на здравеопазването, за развитието на човешките ресурси в системата на здравеопазване, защото няма да е далеч моментът, в който апаратурата ще е тук, а няма да има кой да работи с нея“.

Кметът на Троян Донка Михайлова изрази своето удовлетворение от успешния финал на този проект. Тя благодари на партньорите по проекта, на ръководството на троянската болница, на изпълнителите и на екипа на проекта. Нейното пожелание е тази качествена апаратура да бъде ползвана най-вече за профилактика, а когато се наложи – за успешно лечение на гражданите на Троян.

МАРГАРИТА ГЕНКОВА
Връзки с обществеността

Източник:  Община  Троян

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.