15 thoughts on “Без коментар – Троянската чешма пресъхна

 1. Коментара е ясен.По-лесно е да разрушиш едно нещо,отколкото да го създадеш.За да се създаде една такава чешма си трябва време,а да я оскверниш е нужен само миг.Култура,образование,човещина,неща които бяха натикани в ъгъла последните 20 години.Сега берем плодовете……….за съжаление.

 2. Дано да бъде оправена! Като деца често пиехме вода там. Има нужда от такава чешма в града!!!

 3. Просто коментара е излишен. Дай на управляващите да крадат и разрушават пък за друго не мислят. Нали на тях така им е угодно. А другите…..

 4. Управляващите са надраскали с графити чешмата и са откраднали чучурите? Лоши, лоши управляващи.

 5. За жалост това сме ние самите. Това е Троян, Това сме ние троянците, това е българия. Някой може би ще възрази и ще се обиди, но щом това произведение на бездуховността съществува реално в центъра на града ни? На никой от нищо не му пука. Нали ние всички я доведохме до това им състояние, нали това сме ние. Пълно бездушие, пълен духовен мрак, пълна апатия. Затова и Троян е на това деридже. За жалост никаква светлина в ТУНЕЛА, а нищо добро не ни очаква. Но все пак щом се появява за коментар е добро начало, за да се замислим.

 6. И_М_И, знаеш, че не е изобщо така.. общинарите обаче всеки ден минават покрай таз чешма.. и то дори и без графити!

 7. До колкото знам, чешмата ще бъде действаща съвсем скоро, спират я за зимата. В същото време имам инфо, че няколко пъти крадат бронзовите уйовини, от които течеше водата и общинарите ходят до вторични да ги взимат обратно. Не съм сигурен дали точно поради причината, че се крадат ги махат зимно време.

 8. Дянчестър, абе знам, че на човек му олеква като тегли една на управляващите, ама ми е леко смешно да ги обвиняваме за всичко, като простотията е навсякъде. Не може да си хвърляме боклуците, където ни падне, умрелите животни – в реката, скъсани некролози да висят по стените и да очакваме управляващите да тичат да чистят и да ремонтират след нас, щото са длъжни.

 9. Управляващите нямат грехове тук.
  Тази картинка, както и предишните фотоси ясно показват състоянието на менталното и материално състояние на троянци.
  За жалост диагнозата е – БОЛНИ ХОРА !
  Добре де – колко пари ще изкара бай мангал от 2 уйовини ?
  Колко да тежат, едва ли имат и по две кила…
  Но въпроса не е там. Графитите едва ли са нарисувани от циганите.
  Обожавам този ърбън арт наречен Графити, но когато те са направени на правилните за това места, и със стил и старание. А не просто някакъв хормонално неориентиран тийн да се мъчи да нарисува нещо, както в случая.
  Но за това своята вина, както съм казвал неведнъж, носи българското, и в частност – Троянското семейство. Или по-точно апатията от страна на родителите към децата си … от там идва и липса на култура, липса на интереси, придобиване на вредни навици в ранна детска възраст….и ….ето ти картинката на България след 20 години….Тежко ни !
  Управляващите не са виновни изобщо тук, пак повтарям. Ако толкова не ни харесват те, защо сме си ги избрали сами? И ако не ни харесват – защо не им го покажем АКТИВНО, вместо всеки да си псува наум ?

  А иначе, ако чешмата заработи пак, аз бих бил радостен, защото почти всеки ден минавам от там поне 1 път и винаги е приятно да се наведа и да отпия от ледената балканска троянска вода….

 10. Между другото сега като се загледах в „графитите“ на чешмата, май индивида, който го е написал не е бил напълно заблуден. В крайна сметка точно „doom“ ни чака в най-скоро време, ако продължим да си вървим по същия път със същата скорост

 11. Няма ли да е добре все пак да се сложат 2 крана, тъкмо който иска да пие ще си пусне водата, ще пие и ще я спре. Все пак криза е , трябва да се правят икономии, пък и е в полза на природата, защо да тече чистата вода напразно 🙂

 12. И за Дуума и за крановете си прав.
  Ама крановете ….някак си така…не е „красиво“ и културно…
  Друго си е две или три изваяни от троянските майстори железни чучура с форма на лъвска глава например…може да е криза, ама не требе да го показваме, нали… 🙂

 13. Дали пък да не я направим грозна и мръсна чешмата, ама винаги така да си седи, че току виж прочетем статия: „вандали почистиха около чешмата и смениха чучурите с нови!“ 😛 По същия начин можем да ползваме тази тактита за всички останали места в града.

 14. Хубава работа………ама българска…дай ни нещо сътворено и веднага ще му видим сметката. Не може да има нещо свястно и да не се посегне на него…ами няма да сме ние!!!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.