Без коментар – Троянската чешма пресъхна

Публикувано в ДРУГИ с етикети , , . Постоянна връзка.

15 Responses to Без коментар – Троянската чешма пресъхна

 1. Марто каза:

  Коментара е ясен.По-лесно е да разрушиш едно нещо,отколкото да го създадеш.За да се създаде една такава чешма си трябва време,а да я оскверниш е нужен само миг.Култура,образование,човещина,неща които бяха натикани в ъгъла последните 20 години.Сега берем плодовете……….за съжаление.

 2. Варненеца от Троян каза:

  Дано да бъде оправена! Като деца често пиехме вода там. Има нужда от такава чешма в града!!!

 3. Папко каза:

  Просто коментара е излишен. Дай на управляващите да крадат и разрушават пък за друго не мислят. Нали на тях така им е угодно. А другите…..

 4. i_m_i каза:

  Управляващите са надраскали с графити чешмата и са откраднали чучурите? Лоши, лоши управляващи.

 5. remontcik каза:

  За жалост това сме ние самите. Това е Троян, Това сме ние троянците, това е българия. Някой може би ще възрази и ще се обиди, но щом това произведение на бездуховността съществува реално в центъра на града ни? На никой от нищо не му пука. Нали ние всички я доведохме до това им състояние, нали това сме ние. Пълно бездушие, пълен духовен мрак, пълна апатия. Затова и Троян е на това деридже. За жалост никаква светлина в ТУНЕЛА, а нищо добро не ни очаква. Но все пак щом се появява за коментар е добро начало, за да се замислим.

 6. Дянчестър каза:

  И_М_И, знаеш, че не е изобщо така.. общинарите обаче всеки ден минават покрай таз чешма.. и то дори и без графити!

 7. Vendetta каза:

  До колкото знам, чешмата ще бъде действаща съвсем скоро, спират я за зимата. В същото време имам инфо, че няколко пъти крадат бронзовите уйовини, от които течеше водата и общинарите ходят до вторични да ги взимат обратно. Не съм сигурен дали точно поради причината, че се крадат ги махат зимно време.

 8. i_m_i каза:

  Дянчестър, абе знам, че на човек му олеква като тегли една на управляващите, ама ми е леко смешно да ги обвиняваме за всичко, като простотията е навсякъде. Не може да си хвърляме боклуците, където ни падне, умрелите животни – в реката, скъсани некролози да висят по стените и да очакваме управляващите да тичат да чистят и да ремонтират след нас, щото са длъжни.

 9. Темплар :) каза:

  Управляващите нямат грехове тук.
  Тази картинка, както и предишните фотоси ясно показват състоянието на менталното и материално състояние на троянци.
  За жалост диагнозата е – БОЛНИ ХОРА !
  Добре де – колко пари ще изкара бай мангал от 2 уйовини ?
  Колко да тежат, едва ли имат и по две кила…
  Но въпроса не е там. Графитите едва ли са нарисувани от циганите.
  Обожавам този ърбън арт наречен Графити, но когато те са направени на правилните за това места, и със стил и старание. А не просто някакъв хормонално неориентиран тийн да се мъчи да нарисува нещо, както в случая.
  Но за това своята вина, както съм казвал неведнъж, носи българското, и в частност – Троянското семейство. Или по-точно апатията от страна на родителите към децата си … от там идва и липса на култура, липса на интереси, придобиване на вредни навици в ранна детска възраст….и ….ето ти картинката на България след 20 години….Тежко ни !
  Управляващите не са виновни изобщо тук, пак повтарям. Ако толкова не ни харесват те, защо сме си ги избрали сами? И ако не ни харесват – защо не им го покажем АКТИВНО, вместо всеки да си псува наум ?

  А иначе, ако чешмата заработи пак, аз бих бил радостен, защото почти всеки ден минавам от там поне 1 път и винаги е приятно да се наведа и да отпия от ледената балканска троянска вода….

 10. Vendetta каза:

  Водата не е троянска, от селата наоколо е :Р

 11. Vendetta каза:

  Между другото сега като се загледах в „графитите“ на чешмата, май индивида, който го е написал не е бил напълно заблуден. В крайна сметка точно „doom“ ни чака в най-скоро време, ако продължим да си вървим по същия път със същата скорост

 12. Vendetta каза:

  Няма ли да е добре все пак да се сложат 2 крана, тъкмо който иска да пие ще си пусне водата, ще пие и ще я спре. Все пак криза е , трябва да се правят икономии, пък и е в полза на природата, защо да тече чистата вода напразно 🙂

 13. Темплар :) каза:

  И за Дуума и за крановете си прав.
  Ама крановете ….някак си така…не е „красиво“ и културно…
  Друго си е две или три изваяни от троянските майстори железни чучура с форма на лъвска глава например…може да е криза, ама не требе да го показваме, нали… 🙂

 14. Vendetta каза:

  Дали пък да не я направим грозна и мръсна чешмата, ама винаги така да си седи, че току виж прочетем статия: „вандали почистиха около чешмата и смениха чучурите с нови!“ 😛 По същия начин можем да ползваме тази тактита за всички останали места в града.

 15. Мома Троянка каза:

  Хубава работа………ама българска…дай ни нещо сътворено и веднага ще му видим сметката. Не може да има нещо свястно и да не се посегне на него…ами няма да сме ние!!!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.