Дърво мартеница краси центъра

Дърво мартеница краси центъраТроян се включи в проекта мартеница, който стартира миналата година в някои градове на България и в чужбина – навсякъде, където има българи. Тези, които от началото на месеца са минавали през центъра, вече са видели колко красив е станал един от високите чемшири до сградата на Музея на занаятите. Той бе преобразен в навечерието на уникалния български празник в дърво мартеница, „подарък“ за Баба Марта на троянци с пожелания за здраве и пролетно настроение след тежката зима, както казват служителите от Музея.
Инициативата е тяхна и на СОУ“Свети Климент Охридски“, а основен дял в преобразяването на дървото имат младите творци от Националната художествена гимназия по приложни изкуства „Проф.Венко Колев“.
В проекта се включиха и деца от други училища, от организации, както и граждани: НУ „Христо Ботев“, ОУ „Иван Хаджийски“, СОУ “ Васил Левски“, Общинският клуб на пенсионера, Местният център за работа с доброволци към НЧ „Наука 1870“, Лилия Цанкова, Веселина Попова със своя внук Велин, Миряна Колева, Ценка Дочева. Те донесоха изработени от тях големи красиви мартеници, които са вързани по клоните на вечнозеленото дърво. Сред мартениците може да се видят и благопожелания, написани с красив детски почерк. Дървото се превърна в атракция, около която малки и големи се увековечават на снимки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.