Денят на християнското семейство в Троян

денят на християнското семействоТрадиционните конкурси на сдружение „Българка”
В навечерието на Деня на християнското семейство във фоайето на НЧ „Наука – 1870г.“ подредиха изложба от рисунки на ученици от троянски училища. На тържеството участваха с кратка програма деца от ВС „Усмивка“. Бяха наградени отличените в конкурса за рисунка на тема „Щастливи мигове с моето семейство“ и авторите в литературния конкурс „Писмо до моето семейство“. Гост беше г-жа Поля Димова – зам. – кмет на община Троян, деца и родители.
Сдружението благодари на персонала на НЧ „Наука – 1870г.“ са съдействието при организиране на празника, на учителите от троянските училища, подготвили талантливите деца.
Диана Янкова

Празник, организиран от Общинския педагогически център
Рано сутринта църковната камбана с радост отбеляза един от най-хубавите зимни празници – Деня на християнското семейство. А вечерта на 21.11.2013г. от 17:30 в салона на Община Троян децата от Общински педагогически център представиха традиционния си концерт, посветен на светлия празник. Много преди откриването на тържеството залата се изпълни с шумни и нетърпеливи артисти. За разлика от тях близките им чакаха изявите на децата си с търпение – все пак децата са богатството на всяко семейство и те трябва да бъдат уважени. Въведение Богородично е един от дванадесетте големи християнски празника. Това и още много други неща научихме от възпитаниците на Кръжока по краезнание с ръководител Цветелина Мутафова. Усмихнати, след тях на сцената накацаха „славейчетата” на Таня Генова. Десетки фотоапарати запечатаха лицата на талантливите деца. „Бъдещето носим на нашата земя…“ – споделиха пеещите таланти. Основни герои в закачливите им песни бяха мама, татко, баба, че даже …кучето и котето. Под звуците на темпераментно популярно парче се развихриха танцьорите по спортни танци, облечени в черно-червени костюми, с ръководител Даниела Макнева. Не закъсняха и изпълнителите на народни танци с ръководител Албена Колева. Багрите на пищните нашенски костюми и типично българските звуци докоснаха сетивата и развълнуваха публиката. Настроението покачи градуса си.
Концертът приключи с бурни ръкопляскания. Зрителите понесоха усмивките си към къщи. Там, на трапезата, ще се събере цялото семейство…
Анелия Андриянова от Клуб по журналистика „ДЕТЕктив” към ОПЦ

1 thought on “Денят на християнското семейство в Троян

  1. Pingback: Ловеч Днес.com | Денят на християнското семейство в Троян

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.