Денят на християнското семейство в Троян

денят на християнското семействоТрадиционните конкурси на сдружение „Българка”
В навечерието на Деня на християнското семейство във фоайето на НЧ „Наука – 1870г.“ подредиха изложба от рисунки на ученици от троянски училища. На тържеството участваха с кратка програма деца от ВС „Усмивка“. Бяха наградени отличените в конкурса за рисунка на тема „Щастливи мигове с моето семейство“ и авторите в литературния конкурс „Писмо до моето семейство“. Гост беше г-жа Поля Димова – зам. – кмет на община Троян, деца и родители.
Сдружението благодари на персонала на НЧ „Наука – 1870г.“ са съдействието при организиране на празника, на учителите от троянските училища, подготвили талантливите деца.
Диана Янкова

Празник, организиран от Общинския педагогически център
Рано сутринта църковната камбана с радост отбеляза един от най-хубавите зимни празници – Деня на християнското семейство. А вечерта на 21.11.2013г. от 17:30 в салона на Община Троян децата от Общински педагогически център представиха традиционния си концерт, посветен на светлия празник. Много преди откриването на тържеството залата се изпълни с шумни и нетърпеливи артисти. За разлика от тях близките им чакаха изявите на децата си с търпение – все пак децата са богатството на всяко семейство и те трябва да бъдат уважени. Въведение Богородично е един от дванадесетте големи християнски празника. Това и още много други неща научихме от възпитаниците на Кръжока по краезнание с ръководител Цветелина Мутафова. Усмихнати, след тях на сцената накацаха „славейчетата” на Таня Генова. Десетки фотоапарати запечатаха лицата на талантливите деца. „Бъдещето носим на нашата земя…“ – споделиха пеещите таланти. Основни герои в закачливите им песни бяха мама, татко, баба, че даже …кучето и котето. Под звуците на темпераментно популярно парче се развихриха танцьорите по спортни танци, облечени в черно-червени костюми, с ръководител Даниела Макнева. Не закъсняха и изпълнителите на народни танци с ръководител Албена Колева. Багрите на пищните нашенски костюми и типично българските звуци докоснаха сетивата и развълнуваха публиката. Настроението покачи градуса си.
Концертът приключи с бурни ръкопляскания. Зрителите понесоха усмивките си към къщи. Там, на трапезата, ще се събере цялото семейство…
Анелия Андриянова от Клуб по журналистика „ДЕТЕктив” към ОПЦ

One thought on “Денят на християнското семейство в Троян”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.