Два случая на хепатит, нарастват острите респираторни заболявания

Два случая на хепатит, нарастват острите респираторни заболяванияМиналата седмица са регистрирани два случая на заболяване от вирусен хепатит, информират днес от Районната здравна инспекция в Ловеч. Става дума за хора в трудоспособна възраст, от Шипково и Чифлик.
Същевременно се отбелязва и тенденция за повишение на заболяемостта от остри респираторни заболявания и грип в Троян – 164, 04 на 10 хил. население при 91, 2 на 10 хил. население за предходната седмица. При нас тези стойности са най-високи от регистрираното в другите общини на област Ловеч, като изключим Луковит, където е обявена епидемична обстановка.
Освен това здравните инспектори на РЗИ са правили проверки в търговската мрежа за опасни стоки.
Проверени са общо 55 обекта – търговия с промишлени стоки, строителни материали, търговия със стоки на ниски цени, бензиностанции и ателие за татуировки.
Опасните стоки са с различен произход, в някои случаи – неизвестен. Опасни са, защото съдържат канцерогенни вещества. Става дума за конкретен вид лепила, мастило за татуировки, течност на чистачките на предното стъкло, комплект за ремонт. Такива не са открити обаче при проверките.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.