Голяма верига замества СВА в Троян

T – MARKETНе много известната все още в нашия край верига хипермаркети T – MARKET  на „Максима-България” ЕООД чрез конкурс взима за 10 години в Троян общинското помещение, където досега бе магазинът на СВА. Макар условията  да са до два месеца новият магазин за хранителни и нехранителни стоки да тръгне, обещанието на ръководството му в лицето на Петър Павлов, Финансов и правен директор, е в началото на август да стане тържественото откриване.  Договорът с „Общински пазари и паркинги”,  собственик на обекта, бе подписан в петък. На пресконференцията с участието на Петър Павлов и  директора Развитие Димитър Маринов кметът Донка Михайлова подчерта, че с този акт се отговаря на обществените очаквания за влизането на голяма хранителна верига в Троян. В  предизборната кампания това бе едно от основните искания на хората, припомни троянският кмет.

Новият наемател на помещението ще плаща месечно 2000 лв. без ДДС  при начална  конкурсна цена  1846 лв. без ДДС. Общата инвестиция в обекта ще е 480 000 лв. без ДДС, работните места – 16. Освен това фирмата има ангажимент да подобри инфраструктурата около магазина. Там ще има рехабилитация на пътната настилка на паркинга,  нова маркировка на паркинга, ремонт и освежаване на входа, стълбищна клетка и рампа за инвалиди, и т.н.

Максима България” ЕООД работи в България от 2005г.,  отваряйки в София първия си магазин   Т MARKET. Сега има вече 42 магазина  T  MARKET – в София, Пловдив, Асеновград, Велико Търново, Враца, Монтана, Лом, Перник, Костенец, Самоков, Разград, Плевен и Пазарджик. В Троян ще е първият за област Ловеч, а намеренията са и в други градове на Ловешко да отворят магазин. Всеки ден Т MARKET посрещат близо 46 000 клиентаи. Оборотът през м.г. е над 120 млн.лв., служителите са над 1000, съобщи Петър Павлов.  Компанията отделя специално внимание на свежите храни, голяма част от които са собствено производство. Държат  и на високото качество на предлаганите стоки. Имат очаквания към местния бизнес, производител на хляб, месо и други храни, които ако са висококачествени, ще намерят място на щандовете не само в Троян, но и в другите градове, където е стъпила веригата.

На пресконференцията стана ясно още, че „Максима груп”, част от която е „Максима България”, е литовска компания с бизнес в 5 европейски страни и най-голям дял в Прибалтика и Полша.  Намеренията са да поддържат цени, които са конкурентни на тези от другите големи вериги. Кметът Михайлова изрази надежда, че хранителната верига ще стимулира развитието на местния бизнес, ще има оптимални ценови равнища, но и няма да се отрази тежко на кварталните магазинчета, които са част от чара на един град като Троян.

2 thoughts on “Голяма верига замества СВА в Троян”

  1. Надяваме се тази верига магазини наистина да отговори на очакванията на троянци, които досега често прескачаха до Ловеч, за да пазаруват. Дали този избор е по-добър и защо е заложено на по-малко известната верига, това са неща, в които ще се убедим по-късно… Всяка нова придобивка и то в най-кризисните за града времена ще бъде посрещната с удовлетворение!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.