Христо Йовчевски оглави Консултативния съвет в Троян

Христо Йовчевски бе избран единодушно за председател на Консултативния съвет за икономическо развитие в община Троян. Това стана на първото заседание на Съвета. Предложението направи кметът Донка Михайлова, като каза, че е направила „сондажи” и че било многократно е било споменавано  името на Йовчевски, собственик и управител на мебелната фирма „Рико стил”ЕООД – доказал себе си в бизнеса, един от големите работодатели,  човек с мотивация, умеещ да се „пали” от каузи. Йовчевски зае председателското място и на практика показа деловитост, умение да общува с останалите и да търси консенсус, чувство за хумор. На първото заседание присъстваха 21 от избраните общо 28 членове на Консултативния съвет. Стана ясно, че като представител на строителния бранш в него участва Лилия Цанкова, а на транспортния – Пламен Нешев. За зам.- председател бе избрана Валя Букарева, шеф на троянското поделение на „Актавис”, позната с активното си отношение към обществените проблеми и с интересните си идеи. Присъстващите приеха правилник за работата си, Те поискаха обратна информация във връзка с предложенията, които ще дават, като бе решено тя да се качва на общинския сайт. Решиха да бъдат точни, за да ценят времето си, да бъдат делови в изказванията, а дневният ред да се дава предварително достатъчно време, за да имат адекватна подготовка. Сбирките вече ще стават в ден вторник от 17 ч., като следващото заседание е на 18 септември.

22 thoughts on “Христо Йовчевски оглави Консултативния съвет в Троян”

 1. „Йовчевски зае председателското място и на практика показа деловитост, умение да общува с останалите и да търси консенсус, чувство за хумор“.
  Това да не е било комсомолско събрание??? хахахахахаха
  чак и чувство за хумор хахахаха

 2. Не се учудвайте, г-н mitkoski, така е в Троян. Парата в свирката и … „много шум за нищо“.
  Нали си давате сметка, че става дума само за един консултативен съвет, който ще консултира кмета. Нищо повече. Кмета има правата да си определя всякакви консултативни съвети, отделни консултанти, плюс един допълнителен кметски съвет съобразно ЗМСМА.
  Дали кмета ще се съобрази със съветите на консултантите си – това той решава. Кмета решава, защото кмета носи отговорността.
  Дали кое да е решение на този консултативен съвет ще бъде облечено в политическо решение от ОбС и възложено на кмета за администриране – това пак изобщо не зависи от този консултативен съвет.
  Тъжно и смешно е да гледаме как троянските журналисти се опитват да представят този консултативен съвет като някакъв конклав, който трябва /и избра/ троянския „Папа“. Само дето не казват пуснаха ли бял пушек.
  Я попитайте троянските журналисти къде е и какво прави т.нар. Консултативен съвет по туризъм? Който съществува от много години.
  Я попитайте троянските журналисти, какво дирят в този новосъздаден консултативен съвет хора, които са ПРЯКО ОТГОВОРНИ с действията си и бездействията си за икономическата разруха на Троян през последните 15-16 години?
  *
  Нали натъпкахте ОбС с бизнесмени. И този и предния мандат. Бизнесмени-общински съветници, които имат огромни права и огромен политически ресурс да решават ПРЯКО нещата. Да, ама не. В ОбС те нищо не решават, нямат идеи, нямат проекти, нямат предложения за решения и пр. В същото време тези същите бизнесмени-общински съветници са се намърдали в този консултативен съвет да … дават акъл, да дават предложения и пр. Няма лошо. Но на кого ще ги дават в крайна сметка? Пряко на себе си като общински съветници или отново на себе си, но косвено чрез предложение на кмета до ОбС?
  Сега разбирате ли на какъв кретенизъм се натъкваме, г-н mitkoski?
  Кретенизъм, възпят с такъв патос от троянските отразители, наричащи себе си журналисти.
  Ще отворя само една скоба, за да няма недоразумения. Кой да е общински съветник-бизнесмен, няма никакъв проблем да е член на браншова организация, на някаква НПО, на какво да е гражданско сдружение. Нещо повече – това е нещо много добро и този общински съветник-бизнесмен се явява най-краткият път, кое да е решение или предложение на тези неправителствени организации да влезе на сесия на ОбС и на практика да бъде реализирано.
  Съсем различно е, когато един общински съветник-бизнесмен се включи в подобен консултативен съвет, оторизиран от кмета да съветва управляващите. Ами нали този общ. съветник-бизнесмен е част от управляващите? На практика в качеството си на представител в организация с едни функции ще съветва себе си в качеството си на представител в организация с други функции.
  Това се нарича несъмнен идиотизъм, болезнена комплексарщина и политическа неадекватност.
  В декларация на Атака от м.Ноември 2008-ма бях написал, че на някои хора, орисницата вместо да им „…..остави читанката за първоначална политическа грамотност, бе оставила помагало за особеностите при детския политически паралич. „

 3. То като влезеш в http://www.brra.bg
  и видиш годишните отчети на фирмите, дето собственици и управители са в този консултативен съвет… вие ще си направите изводите колко дължат, колко плащат … и т.н.
  то много интересно по принцип… може да си сравните…

 4. Още една „малка подробност“
  Четем от материала – „Присъстващите приеха правилник за работата си, Те поискаха обратна информация във връзка с предложенията, които ще дават, като бе решено тя да се качва на общинския сайт. Решиха да бъдат точни, за да ценят времето си, да бъдат делови в изказванията, а дневният ред да се дава предварително достатъчно време, за да имат адекватна подготовка. Сбирките вече ще стават в ден вторник от 17 ч., като следващото заседание е на 18 септември.“
  *
  Хайде сега да разсъждаваме
  1. Нали това беше консултативен съвет пряко за нуждите на Кмета? Да дават експертна информация ПРЯКО на кмета. За какви „обратни връзки“ и „качване на сайта на общината“ става въпрос?
  2. След като са консултативен съвет НА КМЕТА, защото ТОЧНО ТОВА Е СМИСЪЛА за създаването на този съвет за да обслужва кмета – за каква точност, ценене на времето и деловитост става дума? В крайна сметка Кмета трябва да определя дневния ред и функционирането на този съвет.
  3. Ако това наистина е консултативен съвет ЗА НУЖДИТЕ НА КМЕТА – нормално ли е този съвет да решава кога, къде и за какво ще се събира? Ами ако Кмета има нужда от тях в четвъртък, а те ще се събират чак във вторник?
  *
  Някой наясно ли е какво представлява този …. не ми е ясно как да го определя, защото
  1. Създаден е по реда и смисъла като консултативен орган пряко за нуждите на кмета, а
  2. Действа като някаква самостоятелна НПО със собствени правила и мераци за управление.
  *
  Да, троянският бизнес се е сдружавал под различни форми след 1900 година до 1944-та година. Само че не го е правил под „ръководната роля“ нито на троянските тогавашни кметове, още по-малко на действащите тогава троянски политически партии. Водният синдикат, електрифицирането на Троян, Троянската популярна банка, хижа Амбарица, идеята за ж.п. Троян-Ловеч, построяването на Търговския дом /днешното Къпина 1/ и много други – това е все дело на обединения троянски бизнес. Днес си мерят джипките, любовниците и някои други атрибути. И най-вече – кой ще се отърка най-добре във властимащите. Самички нещо да направят за града – забрави!
  Да направят, а не да дават акъл. Тези бизнесмени, които се натъпкаха във властта като общински съветници доказаха неоспоримо, че не стават и за „акъл да дават“.
  Хайде някой да ме обори. С факти и аргументи, моля. Не с това колко съм лош аз или Атака – това се „знае“ отдавна от всеки промит мозък.
  Опровергайте ме и обяснете защо тези, добрите /естествено не от Атака/ докараха и Троян и България до днешното жалко състояние.

 5. Пеевски, поне за теб съм си мислел, че не си от вечно мрънкащите и оплюващи хейтъри……… Явно съм грешил! Големи гадатели станахте всички. Хората още не са започнали, а вие знаете крайния резултат….. Ами пуснете си ТОТО и дайте шанс на една зараждаща се инициатива ! Не всички хора са измамници, като повечето властимащи и политици. Не съм адвокат на никой и не защитавам никой конкретно, но кой ако не хора доказали себе си и находчивостта си ще може да помогне на града ни? Всеки един от тези в списъка(с едно-две изключения) е постигнал нещо. Имали били джипки…..Ами защо да нямат?! Купили са си ги те! Дайте да не бързаме с оценките. Нека видим какво ще направят и ако ефекта не е задоволителен, аз първи ще застана до Вас!

 6. Г-н Колев, изразих становище с факти и аргументи и изрично помолих някой да ме опровергае, но също с факти и аргументи. Без мрънкане, без оплюване, без гадателство, без персонални обвинения, без първосигналните клишета на редовия хейтър.
  Атаката ми е към поредния рецидив на Системата. Система, която създава някаква организация с определена цел, а тази организация още в зародиш се видоизменя в съвсем други условия и параметри. Последиците – всички ги виждаме след 22 години.
  *
  Г-н Колев, вместо да ми лепите етикети и с общи приказки да ми говорите за ТОТО, измамници и инициативи – защо не отговорите поне на един от поставените от мен въпроси, примерно – какво пречеше на тези бизнесмени, които са общински съветници години наред и които са една голяма част от този новоучреден „консултативен съвет“ да консултират и както пишете вие да доказват своята находчивост и да помогнат на града ни? Какво пречеше и защо не го правеха? Нещо повече, тези бизнесмени-общински съветници имат огромен властови ресурс като такива и могат директно да решават и да променят нещата на практика с видим и реален резултат за града. Защо не го правеха и защо не го правят? Същите тези бизнесмени-общински съветници днес са се наредили в редичката на т.нар. консултативен съвет, в който съвет те нямат тези реални възможности пряко да реализират идеите си и които идеи странно защо липсват в качеството им на общински съветници в ОбС Троян.
  Обяснете ми, как да повярвам, че като членове на този консултативен съвет те ще работят за благото на града ни /макар без преки пълномощия и властови ресурс/, при положение, че като общински съветници /с огромни правомощия и властови ресурс/ – същите тези бизнесмени години наред НЕ РАБОТЕХА за града ни?
  На това ми отговорете и, моля, не ме карайте да „бързам с оценките“ и да чакам какво щели да направят и с какъв ефект.
  *
  Сигурно ще запитате, какво тогава работят тези бизнесмени-общински съветници в ОбС Троян? Ще се направя на разсеян и няма да ви отговоря. Защото нещата ще отидат към едно особенно „проспериране и находчивост“, но не в обществен, а в личен план.
  Това разбира се дразни най-вече неовластените бизнесмени и съвсем нормално е те да търсят начин да се закачат за властта. Може и чрез някакъв такъв „консултативен съвет“, Ноооо….. задължително иницииран от ВЛАСТТА. Надявам се не очаквате тези бизнесмени да се сдружат под формата на някаква НПО и напълно самостоятелно да бъдат генератор на идеи и коректив на кое да е управление в Троян? Не го направиха 22 години, няма да го направят още 22 години, докато съществува и функционира тази порочна управленска СИСТЕМА. Система, която загроби общини и държава за тези 22 години. Факт!
  *
  Система, която направи така, че бизнес в България можеш да правиш САМО ако си приближен на властимащите. Ако не си приближен – бизнеса ти бива унищожен или откраднат. Факт!
  Тук отворих една много тежка тема, която няма да развивам, но в която може да бъде потърсена „мотивацията“ на бизнесмените /но като инстинкт за самосъхранение/, под благозвучното наименование и надежди за „работа за благоденствието на града“.
  Ох как започнаха да ми текат сълзите от умиление. Дано от този консултативен съвет подсигурят носни кърпички за развълнуваното гражданство, а за троянските журналисти – допълнително по няколко пакета с памперси.
  п.п. г-н Колев, моля, не приемайте думите ми като някакъв повод да се откажете да вярвате в светлото бъдеще и в частност – да поставяте под съмнение тежката и отговорна работа на троянските бизнесмени от този консултативен съвет в името на благоденствието на града ни.
  Партия Атака и скромната ми персона, ако позволите, няма да се включим в този всенароден патос и очакване на светлото бъдеще, защото ЗНАЕМ, че с такава управленска СИСТЕМА нищо добро не ни очаква. Точно това е причината единствено Атака да се бори за СМЯНА НА СИСТЕМАТА. Кои и какви са причините всички останали партии и властимащи да се борят за ЗАПАЗВАНЕ НА СИСТЕМАТА – опитайте се сами да си отговорите.

 7. А дано дарят по 5000! и аз ще даря заедно с тях. ще ъбееееерем едни 100 000 и ще направим нещо хубаво за Троян. Става ли? Нямам против джиповете! Но организацията е в ОБЩЕСТВЕН интерес. Е поне данък печалба да внасяха по 50 000 на година, айде по 30 000, не бе нека е по 20 000… ама найсе… от данък печалба се определа вид на МПС, големина на къща… все пак обществото изисква жертви в смисъл данъци!!! От данъци живее държавата и общината. Тези хора смятат че държавата не заслужава??? или че си има??? Ако смятат така каво правят в Обществена организация? просто са логически разъсждения на база побликувани данни… а дали заслужава държавата се вижда от данъчните резултати… или не?

 8. Разбрах! Проблемът Ви е, че в този консултативен съвет няма членове на Атака. Другият Ви проблем е, чене се и опитвате да помислите малко, а само повтаряте добре заучените текстове, спуснати Ви „отгоре“.
  Ще си повторя отново въпросът, този път зададен за едносричен отговор: Вие, г-н Пеевски, видяхте ли как работи ТОЗИ новосъздаден консултативен съвет?
  Далеч съм от мисълта, че сътворят чудеса, но немога да го кажа, преди да съм видял. Може пък и да ме изненадат. Вас знам, че няма! Вие пак ще кажете, че не е така, както трябва да е и т.н.
  С какви точно факти разполагате? Какво точно е направил(или пък не направил) ТОЗИ консултативен съвет, под ръководството на г-н Йовчевски? Щом не можем да отговорим на този въпрос, значи каквото и да кажем по въпроса ще е гадателство.
  Знам, че имате дар слово и можете да пишете до забрава, но никой не иска това от Вас. Просто може да сте малко по-сдържан в пророчествата си, въпреки отсъствието на атакисти в състава на консултативния съвет.
  Благодаря Ви за вниманието
  п.п г-н Пеевски, немога да приема думите Ви, като някакъв повод да се откажа да вярвам в светлото бъдеще и в частност-да поставям под съмнение тежката и отговорна работа на троянските бизнесмени от този консултативен съвет в името на благоденствието на града ни. Бъдете спокоен!

 9. Ама кой говори за личности? Говоря за цифри да „копна“ една данъчна декларация и да я обсъдим???
  Казвам, че обществено значими хора са широко скроени, плащат данъци и правят дарения за любимите им градове.
  няма какво да кажа повече, има цифри…

 10. Г-н Колев, служите си с „удари под пояса“, а това не е коректно. За какви представители на Атака, за какви спуснати „заучени текстове, за какви 5 лева става на въпрос?
  Коментирам единствено една голяма група общински съветници, които са в състава на този консултативен съвет – къде видяхте да коментирам останалите участници в него?
  Понеже ми отговаряте на моите въпроси с въпрос – отново ще ви попитам:
  Обяснете ми как така тези бизнесмени-общински съветници НЕ РАБОТИХА и НЕ РАБОТЯТ години наред като хора с огромни възможности в ОбС Троян, а като членове на този консултативен съвет без правомощия и властови ресурс вие очаквате да заработят.
  Ей това ми обяснете, не са необходими „пророчества“! Обяснете ми го, но без дежурно да намесвате Атака и да ми давате напътствия.
  *
  Още нещо. Постоянно говорите за „тежкия и отговорен труд“ на троянските бизнесмени. А трудът на Лекаря, Учителя, Инженера, Художника, Артиста, Фермера и пр. – не е ли не по-малко тежък и отговорен? Какво е това величаене, каква е тази панацея и налагане в обществото на мутро-мисълта, че щом имаш пари, значи си умен? Да, в мутро-държавите битува подобно наложено схващане. Картофа, Крокодила, Хамстера, Пашата, Тиквата, Буцата и още много знайни и незнайни мутри също имат много пари, повече и от троянските бизнесмени. Значи са още по-умни. Ето ви и една идея – поканете Крокодила и Тиквата за членове на този консултативен съвет. Няма начин да не вдигнат интеУектуалното ниво с огромния си умствен потенциал, който е функция на огромните пари, които притежават. Нъл тей?
  Само дето не се сещам кои са били бизнесмените по времето на Сократ, Платон и Архимед. Така и не става ясно кои са били бизнесмените по времето на Леонардо да Винчи, Коперник, Галилей, Айнщайн и пр. Кои ли са били бизнесмените по времето на Мане, Моне, Дега, Пикасо или примерно Рембранд, който е умрял в нищета, но картините му остават безценни завинаги. Сигурно е бил много прост, съобразно порядките и схващанията в днешната българска мутро-държава. Защо се помнят имената на архитектите и инженерите, построили тази или онази сграда, а не се помнят имената на бизнесмените, дали парите за тази или онази сграда?
  п.п. Атака Троян се занимава с политика и не я намесвайте в някакви бизнес-сдружения. Нали така? Политиците да си гледат политиката, а бизнесмените – бизнеса. Или май не е така? Май бизнесмените се опитват да се занимават с политика и да се правят на политици /вероятно за да оцелеят/, а политиците да правят бизнесот политиката като мачкат, изнудват и притискат бизнеса.
  Е, и така да е – пак не навирайте Атака в подобни идиотщини.

 11. Какъв Коперник, какъв Сократ?! Ние ще се връщаме към древните в миналото, или ще се опитваме да вървим напред?! Може ли да става дума за прогрес, при положение, че ми давате примери с миналото?! Никой не се опитва да оспорва гениалността на горе споменатите и да! трябва да знаем и помним историята, но обяснете ми , какво по дяволите общо имат тези хора с нашия случай?
  А що се отнася до споменаването на Атака, то не започна от мен а от Вас :“…………..Точно това е причината единствено Атака да се бори за СМЯНА НА СИСТЕМАТА. Кои и какви са причините всички останали партии и властимащи да се борят за ЗАПАЗВАНЕ НА СИСТЕМАТА – опитайте се сами да си отговорите……………“ Но както и да е . Няма да спамя повече по темата, виждам че продължавате да се придържате към устава на партийката Ви и няма смисъл да водим подобни разговори. Както вече казах, знам че можете да пишете тук до припадък, пишете си, не ми пречите, аз простоняма да чета повече.
  п.п И поздравете Картофа, Крокодила, Хамстера, Пашата, Тиквата, Буцата и още много знайни и незнайни ваши приятели!

 12. Колев, буквално ме разоръжихте и обезсърчихте 🙂 „Изкъртените миФки“ бледнеят!
  Няма да коментирам последния ви коментар. Само ще помрача неговия непринуден блясък и неподправена простота.
  п.п. понеже нещо протестирате относно водения разговор, ще ви припомня, че не аз се обърнах към вас. Видно е, че само ви отговарях. Като не ви харесват отговорите ми – не ми задавайте въпроси, гарнирани с клишета, етикети и обвинения. Колкото до „партийката ми“, както я наричате – и да тичате срещу Атака, пак няма да я стигнете.

 13. Я кажете, тези бизнесмени като общински съветници заплата взимат ли? А сега в този консултативен съвет ще има ли възнаграждения? А пък за IQ-то на изброените по-горе господа – какво да ви кажа, неям думи 🙁

 14. Нее, чета и не вярвам.
  Как не Ви е гнус да седнете на белия лист и да изразите толкова много омраза.
  Не знам това „АТАКА“ какво точно е и има ли нещо запазено от него до днешни времена, но ето малко факти:
  Този който кълнете (Хр. Йовчевски) няма никакъв джип, кара WV ШАРАН. ЗА СВЕДЕНИЕ ИЗХРАНВА 224 СЕМЕЙСТВА В ТРОЯН.
  Онзи който храните (Радевски) Изхранва 1213 семейства.
  И т.н. и т.н.
  Много ми е интересно кой точно трябва да кълнем, когато прогоним и тях.
  Само да ви кажа, че фирма се прави с капитал от 2 лева.
  Вместо да си губите времето с безмислена и никому не нужна хранилка си отворете по една фирма и се докажете и Вие.
  Много е лесно да си седиш и само да храниш, ама не си спомням онова нещо „АТАКА“ ДА Е СЪЗДАЛО ИЛИ ПОСТРОИЛО, КАКВОТО И ДА БИЛО, КЪДЕТО И ДА БИЛО. Все на бизнеса разчитаме и все да ги храниме и да им гледаме в паницата.
  С уважение, В. Искрев.

 15. Г-н Искрев, нещо сте се объркали. Тук никой не коментира бизнеса на Радевски, Йовчевски и когото да било. Измисляте си някаква злоба и започвате да давате оценки и квалификации за неща, които не са предмет на горните коментари.
  Атака се занимава с политика, а не шие възглавнички, още по-малко стругова крака за маси, с което да осигурява пряко работни места. Нито е строител да построява, цитирам ви „КАКВОТО И ДА БИЛО, КЪДЕТО И ДА БИЛО“.
  Като представител на Атака, тук аз давам политическа оценка на събитията, защото това ми е работата. За разлика от представителите на другите партии не се крия като мишка и съм във видимия спектър. Дали ви харесва или не – това си е ваш проблем.
  Дали Атака може или не може да свърши нещо в политическата и управленската сфера – това никой не може да каже предварително, защото Атака не е имала никога достатъчен политически и никога управленски ресурс.
  Ако вие сте загрижен за тези 1500 семейства, Атака е загрижена за други 10 000 семейства на територията на община Троян, които са безработни или са напуснали Троян, някои – за постоянно.
  Това, че си добър бизнесмен, по никакъв начин не те прави добър политик. Разбира се и обратното.
  Прочетете отново горните коментари и ако пак нищо не сте разбрали – никой не може да ви помогне.
  А, и престанете с тази тъпа комунистическа простащина кой кого хранел.
  Радевски, Йовчевски и подобните им НИКОГО НЕ ХРАНЯТ! Хората си продават трудът и получават възнаграждение за него. Тези хора имат своето достойнство и вие нямате никакво право да ги унижавате, че са храненици!!!

 16. г-н Пеевски, май наистина има някой объркан.

  Вие коментирате, измисляте си някаква злоба и започвате да давате оценки и квалификации, насаждайки омраза и дискриминация.
  Повтарям ОМРАЗА. Безмислена и никому не нужна ОМРАЗА.
  Чуйте се само, не Ви отива.

  Ще си позволя да Ви цитирам:

  „На какъв кретенизъм се натъкваме“
  „Кретенизъм, възпят с такъв патос от троянските отразители“
  „Несъмнен идиотизъм, болезнена комплексарщина“
  „Мерят си джипките, любовниците и някои други атрибути“
  „Не стават и за “акъл да дават”“
  „Панацея и налагане в обществото на мутро-мисълта“
  „Днешната българска мутро-държава“

  Не знам какво е „Атака“ и с какво се занимава, радвам се, че давате политическа оценка на свършената от другите работа и нямате достатъчен политически и никога управленски ресурс.
  Не знам коя мишка в кой сектор се крие, но гордо мога да заявя че ми пука за всяко едно семейство и не ги деля като Вас на бройки и повече бройки.

  Тъй като виждам, че сте склонен към злоупотеби с интерпретацията искам да поясня смисъла, който вложих в думата „ИЗХРАНВА“ : ОСИГУРЯВА РАБОТНИ МЕСТА
  Също така бих искал да разбера значението на „комунистическа простащина“ ?!?

  С Уважение, В. Искрев.

 17. г-н Искрев, моля, не ми вадете думи от контекста по определена тема и да ги интерпретирате по друга тема, зададена от вас.
  Спорът който водим и мненията с другите участници /и то когато беше актуална темата и/ под тази и други подобни статии в този сайт е във връзка с това – каква е тази организация. НПО /неправителствена организация/ или консултативен съвет по смисъла на ЗМСМА. Защото , според мен, това е нито едното, нито другото. Защо се прави и с каква цел – зададох въпроси и дадох свое обяснение. Историята с подобни организации също е известна. Въпросът, защо някои бизнесмени, които години наред дремят в ОбС Троян и с огромните си правомощия нищо не свършиха, а сега ми се обяснява, че като са станали членове на тази нова организация и то без всякакви правомощия ще свършат много неща – не получи адекватен отговор.
  Както и да е.
  Месец по-късно вие се появявате и започвате да давате оценки на Атака и да държите сметка кой какво написал. Вие, естествено, нямате никакво отношение по темата. Пристигате, намесвате се в чужд дебат и отклонявате темата в посока „лошата“ Атака и да държите сметка кой как пише тук. Твърде елементарно и прозрачно, г-н Искрев.
  Много ви се иска да определяте позициите и твърденията на Атака /и моите, разбира се/ като злоба, ненавист, омраза и прочие. Напълно ви разбирам. Днес отново сте със свалени гащички, защото всичко което Атака ви говори от 2007-ма за бъдещите реалности в Троян – вече са факт! Политиката е работа в бъдеще време. Да предвиждаш и да даваш алтернативи /или да ги реализираш, когато имаш политически и управленски ресурс/. Шиенето на възглавнички е полезно занимание, но това е друг вид дейност.
  Да, Атака е пълно отрицание на управлението на Троян от 1995-та година насам. Пълно отрицание на политическата и управленска система, която действа в Троян от 17 години насам. Нещо, което не е нито социализъм, нито капитализъм нито демокрация. Това , драги ми Искрев, не е злоба и омраза. Това е позиция и никой не ви кара да я харесвате. Харесвайте си днешната политическа, икономическа и социална трагедия на Троян – не ви преча
  Вие не „знаете“, какво е Атака и с какво се занимава /така пишете/, но знаете, че нищо не е свършила „каквото и да било, където и да било“. Кое от двете е вярното, г-н Искрев? Или няма значение? Важното е да дойдете, макар и месец по-късно под тази тема и да неглижирате Атака. Много тъпичко и елементарно бе, г-н Искрев? Не мислите ли?
  Колкото до „изхранването“, „работните места“ и пр. – ами само до преди 22 години БКП създаваше най-много работни места, „изхранваше трудещите се“, а „нетрудещите се“ биваха преследвани защо не се трудят. Е, и тогава имаше „благодарни“ като вас и „неблагодарни“ като нас. През 89-та се оказа, че „неблагодарните“ са били прави. Рухна една неконкурентноспособна система, наричана социалистически лагер. Лагер, не общност.
  Рухна и до днес стоим под развалините. Защото същите, които строяха социализъм, днес строят някакъв псевдокапитализъм. По-лошото е, че същите, които преди преследваха хората за мненията и позициите им, днес отново преследват такива като мен и Атака. Не се оплаквам. Вие му мислете, защото все някой ден ще прогледнете и ще се наложи да отговорите на себе си – защо живея като скот в тази държава и община, след като сме пълноправен член на ЕС и уж от 20 години правим реформи, преходи и всякакви подобни залъгалки. Коя е причината? Аз пък още сега ви питам – Атака ли ви е виновна? Атака ли ви ограби спестяванията в банките. Атака ли ви ограби с масови и РМД приватизации. Атака ли създаде мутрите, чалгаджиите и силовите групировки? Атака ли ви държи на 150 евро заплати, колкото са на аборигените в африканските държави, че и по-зле? Атака ли прогони толкова много българи по света? Атака ли даде на чужди фирми да изпомпват златните ресурси на България? Атака ли е виновна за цените на горивата и двойно по-високата цена на газта? Атака ли ви е виновна за галопиращите днес цени?…. и т.н.?
  Ама вие си пишете, г-н Искрев, нали някой друг трябва да ви е виновен за всичко. А Атака е много „удобна“ да се стовари всичко това върху нея. Така ви казаха „по телевизора“, така пишело и във вестниците. Така пишете вие и подобните ви в електронните форуми. Няма лошо, щом ви харесва. Важното е едновременно хем да знаете нещо, хем да не знаете нищо. Да не знаете как е, ама винаги да знаете, че не е така. Нищо ново под слънцето!

 18. Дядо Йоцо, със сигурност ще помоля администратора на сайта да изтрие постинга ви. Тук не е форумната клоака на Т21, където всеки може да обижда и да издава заповеди.
  Ако имате здравословни проблеми, обърнете се към личния си лекар или към някое здравно заведение.
  Създавате проблем с хигиената, която се поддържа на добро ниво години наред в този сайт. Понеже пиша тук с името си, а вие си позволявате подобни обиди и квалификации – добре е да знаете, че няма къде да се скриете, колкото да си въобразявате, че сте анонимен, а понеже ми писна няколко милиционерски слуги да си позволяват да ме обиждат без повод и без лично да съм ги засегнал, бедата за вас е, че ще научите на практика какво означава чл.148 от НК. Всяко нещо си има граници!

 19. Бреййй! Бе те много дашни били тези бизнесмени. Да хранят толкова много хора?!… или пък е обратното?!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.