ИПЖЗ с отлично представяне на изложението по случай Празника на селскостопанската наука

На 25 октомври 2013 г., в Селскостопанска академия, тържествено беше отбелязан Професионалният празник на работещите в областта на селскостопанската наука.

Присъстващите на честването бяха посрещнати и поздравени от доц. Христо Бозуков – Председател на Селскостопанска академия

Приветствено слово произнесоха проф. Димитър Греков – Министър на Земеделието и храните, проф. Светла Бъчварова – Председател на парламентарната комисия по земеделие.

На тържеството присъстваха, д-р Тенчо Тенев – Заместник-изпълнителен директор на Българска агенция по безопасност на храните, народни представители, ръководства на институти, опитни станции и Експериментални бази в системата на Селскостопанска академия.

На празника беше организирано изложение, на което звената на Селскостопанска академия представиха свои научни достижения и продукция.

Институт по планинско животновъдство и земеделие – Троян и „Експериментална база към ИПЖЗ” ДП – Троян участваха в изложбата с общ щанд.

Представени бяха плодови сокове от арония, вишна и касис; сушени плодове – сливи, ябълки, хеномелес. На щанда присъстваха традиционните сливова и вишнова ракия, собствено производство.

Интерес предизвикаха млечните продукти, произведени от биологично сертифицирано мляко – краве и козе сирене, прясно краве и козе мляко и кисело краве мляко.

Представени бяха технологии за отглеждане на растения и животни, и рекламни материали.

 

Публикувано в ДРУГИ. Постоянна връзка.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.