И това доживяхме -Конфискуваха последния брой на „Ловеч Прес“

Ловеч ПресДнес в цялата област съответните органи са имали шокиращата мисия да конфискуват областен вестник. Става дума за „Ловеч Прес“, най- четеното областно издание. Не мислете обаче, че бдителните власти са открили вестникът да нарушава морала и да руши нравствените устои на обществото, да всява расистки и други човеконенавистнически идеи. Той се е превърнал в заплаха с едно малко каренце, в което  липсвало дежурното изречение, че по време на избори купуването и продаването на гласове е престъпление.  Рекламното каре е за предстоящия референдум и по всяка вероятност отпечатано така, както е подадено от рекламодателя. Изданието се глобява и с голяма сума.

Конфискация на печатно издание се случва тук за първи път след 1945-а г., когато е бил разбит демократичният печат и са спрени опозиционните вестници.

В Троян акцията не е била съвсем успешна – просто „Ловеч Прес“ тук свършва бързо, отдавна има много читатели и почитатели. А останалите изводи за това, което се случва , оставяме на интелигентните си читатели.

3 thoughts on “И това доживяхме -Конфискуваха последния брой на „Ловеч Прес“”

 1. „Правилно“! Хората трябва да знаят, че купуването и продаването на гласове е престъпление, а не фалшифицирането на резултатите от изборите или лъжите и манипулациите на социологическите агенции и властимащите.
  Системата, уважаема Galup, тя е в основата на тази поредна идиотщина.
  Дано някой троянски журналист се осмели да напише поне два реда за Системата, поне като цитат от това, което години наред говоря на сесиите на общинския съвет и къде ли не. Особено на последната сесия преди 2 дни.
  Защото всяко нещо си има логическо обяснение и проблемът никога не е бил „в Дания“, както се опитват да ни сапунисват години наред, още по-малко да са ни виновни извънземните.
  *
  Предлагам на управляващите и всепобеждаващи партии, след всеки стар или новоприет закон да пишат – „Неспазването на законите е престъпление“. След всеки чиновнически акт или постановление да пишат – „Корупцията е престъпление“.
  Как само ще спрат закононарушенията, а? Най-малкото, колкото спряха престъпленията с купуването и продаването на гласове. Т.е. – нищо…. и половинка в резерв

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.