Национален детски риболовен турнир Асеновград 2012

На втори юни, в Асеновград се проведе IX национален риболовен турнир „Детето риболовец може без дрога“. Участваха отбори от Търново, Пловдив, Асеновград, Кърджали, Севлиево, Панагюрище, Габрово. Някои градове имаха и по 2 отбора.
Главен съдия на турнира беше Иван Димитров, наградите връчи Иван Петков, Председател на УС на НЛРС-СЛРБ. За Троянското Ловно Рибарско Дружество се състезаваха: Николай Копанов, Венци Иванов и Светослав Цочев.
Състезателите бяха настанени в спортно-стрелковия комплекс до язовир „40-те извора“, намиращ се в съседство с Асеновград.
На първи юни след обед проведохме тренировка на водоема. Получихме информация от пазача на язовира, каква риба кълве в момента, какви похвати ползват местните рибари. Хванахме по няколко рибки, но лошо време и дъжд ни прогониха от язовира.
Вечерта преди състезанието имаше организирана викторина, с въпроси от областта на риболова. Протекла с много емоции и много награди за децата, това шоу им повдигна „бойния дух“. На следващия ден, 2 юни, в 10 ч, беше даден старт на турнира. За състезанието бяхме заложили на захранки Сенсас, бял червей и кълцан торен.
След теглене на жребия, видях, че моят сектор е много плитък – 70-80 см. Хвърлихме тежка захранка в началото на турнира, но след известен размисъл го отчетох като грешка. Преминах на постоянно и непрекъснато подхранване с бял червей. Прашката не спираше да стреля. Това доведе до епизодични слънчеви рибки и дребни костурчета. Риболова беше доста тегав. За 2 часа състезателно време, със състезателя Светослав Цочев, на който бях рънър, успяхме да подмамим само 6 рибки, с общо тегло 140 грама. Втория в сектора беше с улов около 70-80 гр. В друг от секторите, дълбок около 2 м., излязоха и прилични каракуди до 130 г. бройката. Там общи улов достигна 450 гр. Хлапетата вложиха старание и спортна злоба, но рибите просто ни бяха отсвирили този ден. Турнира протече при прилична организация и добра дисциплина от състезателите. Някои се бориха упорито, други бяха разстроени от вялото кълване. Общо взето, така протече състезанието. Резултатите вече ви ги съобщих. Тук искам да вметна, че това класиране се получи благодарение на общите ни усилия в тренировките с Таня Чавдарова, бивш състезател по спортен риболов за жени. Честите тренировки и постоянното обучение си казаха думата. Нашия отбор боравеше изключително добре с оборудването, подхранването и хващането на рибите. Психически бяха доста стабилни и с равномерно темпо ловиха през цялото време.

Ловно Рибарско Дружество – Троян, с председател Иван Дочев, осигури финансиране и пълна подкрепа за състезатели и треньори. Всички тренировки и самото състезание, бяха материално обезпечени от дружеството. Благодарим им от сърце.

Благодарности и за Диян Ковачев, арендатор на язовир „Дапа”, Калоян и Игнат – арендатори на язовир „Каля Черква“, Врабево. Винаги ни посрещаха добре и ни канеха отново да ги посетим.

Общите усилия на всички и желанието да помагаме на децата доведоха до това отлично класиране.

За Троянски новини докладва:  Бат Киро

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.