От НАП: Побързайте! Не рискувайте обектът Ви да бъде затворен!

От НАП: Побързайте! Не рискувайте обектът Ви да бъде затворен!32  хотела и 16 други средства за настаняване в Област Ловеч вече имат дистанционна връзка с НАП. Досега онлайн връзка на фискалните си устройства с приходната агенция са осигурили и още 81 медицински специалисти. Данните на офиса на НАП в Ловеч сочат също, че общо 13 обекта  за продажба на дрехи и други стоки втора употреба също са се вързали дистанционно, както са направили 4 дискотеки и 4 заложни къщи .
Общо за цялата страна досега онлайн връзка на фискалните си устройства с приходната администрация са осигурили над 120 000 търговци, от които около 1900 са регистрирани в офиса на НАП – Ловеч.
От НАП напомнят, че в края на март изтича срокът, в който всички притежатели на фискални устройства трябва да ги свържат с агенцията. Дотогава всички бензиностанции и газстанции в страната трябва да монтират нивомерни системи на резервоарите си.
Всеки търговец, който извършва продажби след края на март, и фискалното му устройство няма дистанционна връзка със сървърите на НАП, може да бъде глобен с до 10 000 лв. и едновременно с това обектът да бъде запечатан.
С наближаването на крайния срок времето за регистриране на устройствата все повече ще се увеличава поради струпване на заявките. Ако много търговци изчакат крайния срок през март, възможно е заявките им да не могат да бъдат обработени. Затова  от офиса на агенцията апелират да не се изчаква крайният срок, а търговците в най-скоро време да се обърнат към сервизната фирма, която обслужва касовите им апарати или директно към производителя му. Служителите там могат да им кажат дали апаратът, който притежават, подлежи на модификация, за да се свърже с НАП, или трябва да се купи нов.
Допълнителна информация за това кой модел касов апарат може да се преправи и в кои случаи се налага закупуването на ново устройство може да се намери в интернет сайта на приходната агенция www.nap.bg или на телефон 0700 18 700 на цената на градски разговор от цялата страна.
Радосвета Коева, НАП-Ловеч

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.