Открит урок по проекта „Виртуално пътешествие“

Открит урок по проекта "Виртуално пътешествие"В СОУ“Васил Левски“ главният учител Надка Данкова изнесе открит урок по темата „Ядрената енергетика в Азия“. Това е първата проява на училището по проекта „Виртуално пътешествие“, по който работят 4 училища от областта. Както е известно, това са Гимназията за чужди езици в Ловеч, ОУ“Васил Левски“, СОУ“Васил Левски“ в Троян и троянската Професионална гимназия по механоелектротехника. Затова и урокът бе наблюдаван от ръководителя на проекта Таня Ичева, ст.експерт в РИО-Ловеч, от нейната колежка Р. Петкова, от директорите на двете троянски школа в проекта – Радка Бончевска и Розалина Русенова, от много преподаватели.
Урокът бе в 11 „б“ клас, който е природоматематически профил, като съпричастни с подготовката му бяха и двама преподаватели по информатика и информационни технологии – Диана Урчева и Илиян Ковачев. Учениците представиха ползите от ядрената енергия, но акцентираха и върху опасностите, които тя крие. Особено силен интерес предизвика представената от Пламен Пеев информация за аварията във Фукушима, за етапите в разбиването на няколкото вида защита, която е имала японската АЕЦ. Пламен бе включил и видео за своята презентация. Накрая Надка Данкова провери знанията на учениците с елекронен тест, чийто резултат се оказа доста висок.
Както вече е известно, проектът „Виртуално пътешествие“ на област Ловеч е част от националния конкурс УИновации в управлениетоФ, обявен от МОМН и Националния институт за обучение и квалификация в системата на образованието.
Целта  е да се създадат добри иновативни практики и интересна методика за работа, чрез която да се активизира творческият потенциал на учители и ученици.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.