Първи национален конкурс за ученическа рисунка на тема „Пейзаж от моята България“

Първи национален конкурс за ученическа рисунка на тема „Пейзаж от моята България“Организатор: Национална гимназия за приложни изкуства „Проф. Венко Колев“,  Троян. Инициативата се извършва с подкрепата на Министерството на културата, СБХ, НХА и ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“.
koнкурсът ще се проведе през март и април 2012г. в изложбената зала на НГПИ „Проф. Венко Колев“, ул. „Раковски“ 15,  Троян
П Р А В И Л Н И К
Първият национален конкурс за ученическа рисунка „Пеизаж от моята България“ представя постиженията на учениците в областта на рисунката, като стимулира творческите им изяви и отношението към българската природа и архитектура.
В конкурса могат да вземат участие всички ученици на възраст от 10 до 15 години, които приемат условията на този статут.
ОТКРИВАНЕ:
3 март /събота/ от 14.00 ч.
Срок за получаване на рисунките: 13-24 февруари 2012г.
Адрес:
НГПИ – ТРОЯН
5600 гр. Троян, Ловешка област
ул. „Г.С. Раковски“ № 15
Телефони:
0670/ 63411 – Директор; 0670/ 61124 – счетоводство
тел/факс: 0670 / 54661 – канцелария
Email:
[email protected]
[email protected]

Авторите сами поемат разходите за транспортиране на творбите до посочения адрес и обратно.
УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ:

1. Всеки участник може да изпрати максимум 2 рисунки, създадени през последните 2 години. Размерът на творбите трябва да бъде 35/50см., без рамка и паспарту. Рисунките трябва да са оригинали, да са подписани от автора и да са негова собственост. Те не трябва да са участвали или награждавани в други изложби и конкурси.
2. Техники – на хартия – молив, акварел, пастел и темперни бои.
3. Етикетите на творбите трябва да се залепят на обратната страна на рисунките и да бъдат попълнени четливо с печатни букви на български език. В етикета авторът посочва име, наименование на творбата, година на създаване и адрес.
4. Журито е съставено от преподаватели в НГПИ „Проф. Венко Колев“, гр. Троян. Решенията на журито не подлежат на обжалване.
5. Награди:
1. Първа награда: 200 лв.+ участие в пленера на училището.
2. Втора награда: 100 лв.+участие в пленера на училището.
3. Двадесет награди за участие в пленер на училището.
Пленерът включва: пребиване и обучение в ателиетата на училището – от 2 до 4 април 2012г. – по време на пролетната ваканция. Безплатна храна, спане, песещение на музеи, екскурзия до Троянския манастир. Обучението включва направа на керамични пластики, живопис, скулптура и запознаване с компютърни програми, използвани в специалността Рекламна графика /photoshop, coreldrow, ilustrator…../. Материалите за обучението са безплатни и се доставят от училището.
Избраните участници в пленера трябва да потвърдят своето участие и да изпратят писмено съгласие от своите родители на адреса на училището.Организаторът има право да използва имената на участниците и техните произведения с рекламна цел.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.