По проект лекарите могат да повишат квалификацията си

Министерството на здравеопазването е бенефициент по проект BG051РО001 – 6.2.18 – 0001 „ НОВИ ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ЛЕКАРИТЕ В БЪЛГАРИЯ”. Проектът има за цел за повиши професионалния капацитет на служителите, ангажирани в сферата на здравните услуги.
В момента предстои заключително набиране на заявления от лекари специализанти за участие в проекта. То ще се проведе при променени условия, след обнародване в Държавен вестник на Наредба за изменение и допълнение на Наредба №34 от 2006 г. за придобиване на специалност в системата на здравеопазването.
Новите критерии ще дадат възможност на повече лекари специализанти да вземат участие в проекта в т.ч.: лекари по дентална медицина, лекари без трудов договор с лечебно или здравно заведение, както и лекари специализанти зачислени през 2013 г.
По проекта е предвидено лекарите специализанти да бъдат стимулирани да продължат специализацията си, като Министерството на здравеопазването поеме таксата за обучение, предоставя две минимални работни заплати месечно при определени условия, както и предоставя медицинско облекло и медицинска литература на всеки участник в проекта.

За повече информация по проекта:
Г-жа Деница Димитрова – младши експерт в отдел „ Управление на международни проекти” – Министерство на здравеопазването, тел. 02 9301 255 и e_mail: [email protected]

Информацията е предоставена от РЗИ-Ловеч

One thought on “По проект лекарите могат да повишат квалификацията си

  1. Pingback: Ловеч Днес.com | По проект лекарите могат да повишат квалификацията си

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.