Триумф за троянци в Националното състезание по web-дизайн „Непознатата България“

Троянските ученици бяха класирани на призови места в традиционното национално състезание по WEB дизайн. То се състоя през уикенда при домакинството на СОУ“Васил Левски“ в Троян. Във възрастовата група 8.-12.клас първи стана зрелостникът Николай Колев от училището домакин, а втори е Митко Динушев, единадесетокласник от същото училище. Трето място е заслужила възпитаничката на Държавната търговска гимназия в Свищов Ваня Николова, също в 11.клас. При малчуганите – група 5.-7. клас, първо място е за троянчето Иван Лучев, петокласник в СОУ“Св.Климент Охридски“.
При „големите“ са се състезавали общо 21 участници от споменатите градове и от Монтана, Благоевград, Габрово, Плевен, Луковит, а в по-малката възрастова група е имало 6 участници от Троян, Видин и Кула. Комисия с председател доц.д-р Красен Стефанов от Софийския университет „Св.Климент Охридски“ и членове доц. д-р Павел Бойчев, гл. ас.Наталия Тончева, н.с.Ивайло Иванов, Зорница Якова, Дафинка Митева и Димитър Миланов преценяваше по точкова система достойнствата на всеки проект и на неговото представяне. Влияние върху резултата оказаха и точките, събрани чрез тест, който трябваше да решат състезателите.
Интересно е да се отбележи, че победителят при големите – Николай Колев, вече е студент чрез спечелено първо място в национален конкурс още миналата година. Чрез него ръководителката на проекта Диана Урчева затвърди славата си на учител, който извежда ученици на първо място в подобни състезания. Ръководител на малкия Иван Лучев пък е преподавателят по информатика Свилен Димитров от „Климент Охридски“.
„Самият факт, че сте участници в такова състезание, е вече една победа. Съветвам ви да не търсите недостатъците на чуждите проекти, а да търсите онова, което може да ви обогати, което е добро в тях“, бяха думите, с които се обърна към младите ИТ-спецове доц.Красен Стефанов, преди да открие състезанието. То започна с впечатляващ концерт на талантливи певци и танцьори от СОУ“Васил Левски“, подготвени от Мариета Жекова. Силно впечатлена от тях бе депутатът Станка Шайлекова, която заяви, че е готова да подкрепи талантливите деца на Троян чрез възможностите, които й дава парламентарното място.
Проектът на победителя Николай Колев може да видите на адрес  www.middleages-bg.info.
Наградите бяха връчени днес, 21.март.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.