Троянци от „Традиция” ще участват във възстановката на Шипка

шипкаЕдни от най-активните членове на дружество „Традиция” в Троян ще бъдат сред участниците, които ще пресъздадат жива картина, свързана с Шипченската епопея. Честването е утре, 24 август, като така ще се отбележат 136 години от паметното събитие.
Всеки от нашите съграждани, участник в патриотичната организация, има предварително определено роля. Униформите и оръжията ще направят максимално достоверна и истинска картината на боя.
На Шипка ще бъдат и младежи от Центъра за работа с доброволци към Регионалната библиотека „Проф. Беню Цонев“ в Ловеч.Посещението им е организирано и е под егидата на ловешката областна администрация.
Младежите, прочути със своите социални инициативи и дейности, ще вземат участие в честванията като официални представители на Областния управител на Ловеч Милко Недялков със специална програма, подготвена за тях от местната областна управа в Габрово-организатор на събитието.
Тази година събитието ще протече под патронажа на Президента на Република България Росен Плевнелиев, като в официалната церемония ще се включат местни общественици и градоначалници на общините от двете страни на планината.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.