Туристи в каравани ще навестят и Троян

Нов вид туризъм през това лято ще организира сдружение „Съвет по туризъм“ в Троян, е съобщила пред журналисти, Стела Карамфилска, представител на сдружението. Става дума за много популярното в Западна Европа пътуване с каравани. В нашата страна то ще бъде организирано от специализирано сдружение от Франция, като пътуващите ще включат в своя маршрут из България и община Троян. В обиколния си 25-дневен тур гостите ще се запознаят с културни забележителности, с фолклорното богатство на България, с нейните кулинарни изкушения.
Първите желаещи, които ще посетят България с каравани, са в две групи по 34 човека. Макар че Троян е една много посещавана от чуждестранни гости дестинация, от сдружение „Съвет по туризъм“ смятат, че с помощта на общината за новия вид туризъм трябва да се обособи къмпинг с всички необходими услуги за посетителите – електричество за зареждане на батерии и акумулатори, магазин за хранителни стоки, химически тоалетни и душове. Предстои определяне на мястото за къмпинга и изграждане на инфраструктурата към него.
За лаиците извън сферата на туризма обаче остават съмненията за явните икономически ползи от подобен вид туризъм. Да се надяваме, че черногледството ни ще остане неоправдано.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.